LeBron James ukrao rekord Kobeu Bryantu

LeBron James ukrao rekord Kobeu Bryantu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

SIMBOLIČNO, na parketu gdje je nekada vladao Michael Jordan, u petak je zvijezda današnjice, LeBron James iz Clevelanda, ostvario novi rekord u karijeri.

Njegova je momčad pobijedila Chicago 92-85, a u slavlje je LeBron ugradio 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Sa spomenutim brojem poena James je probio granicu od 15.000 poena u karijeri.

Došao je do 15.026, a time je i postao najmlađi igrač u povijesti NBA lige s takvom statistikom. Prije njega je ovaj rekord bio u vlasništvu Kobea Bryanta, sadašnjeg vođe LA Lakersa i najvećeg rivala LeBrona na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspio je LeBron otići preko 15.000 poena dvije godine prije no što je to uspjelo Kobeu. Naime, Bryant je imao 27 godina i 136 dana, a za to mu je trebalo 657 odigranih utakmica. LeBron danas broji 25 godina i 79 dana, a odigrao je 540 utakmica.

"Zahvalan sam Bogu što mi je dao talent za igranje košarke. Mogu se nadati samo da ću biti zdrav i da ću još mnogo godina igrati, pa valjda, i rušiti naredne rekorde",  rekao je LeBron James čija je momčad trenutačno s najboljim omjerom u ligi.

Ukupno gledano su 3.5 pobjede ispred Kobeovih Lakersa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara