Napad na zvezdaše u Splitu

Legenda srpskog sporta poslala poruku napadačima na zvezdaše

Legenda srpskog sporta poslala poruku napadačima na zvezdaše
Foto: Dalmatinski portal

ALEKSANDAR ŠAPIĆ, jedan od najboljih vaterpolista svih vremena i bivši reprezentativac Srbije, oglasio se nakon što su u Splitu napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde.

Zvezda je trebala igrati protiv Mornara u subotu, ali je utakmica odgođena nakon što su trojica igrača beogradskog kluba napadnuta na splitskoj rivi. Aleksandro Kralj, jedan od napadnutih vaterpolista, morao se spasiti od napadača skokom u more.

"Ovi što palicom idu na goloruke, što ne skočiše i u more kad su takvi šmekeri. Tamo štanga ne pomaže", napisao je Šapić na Twitteru.

"Sad ipak treba malo smiriti tenzije nakon sramotnog napada na vaterpoliste u Splitu. Budala je svuda uvijek bilo i bit će. Vidim da su uglavnom napad i u Hrvatskoj svi osudili", dodao je slavni vaterpolist i predsjednik općine Novi Beograd.

Kralj: Posjekli su me nožem

Napadnuti Kralj prepričao je događaj na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu.

"Udarali su me šakama. U tom kaosu, skinula mi se jakna, ostao sam nasred Rive u Zvezdinoj trenirci. Tad su se fokusirali na mene. Krenuli su palicama, noževima... rekli su da će ubiti četnika... počeo sam trčati da spasim živu glavu... U tom momentu, vidio sam da jedan ide nožem prema meni, zakačio me nožem po nozi... jedino rješenje za spas je da skočim u more. I policija mi je poslije rekla da sam dobro učinio. Mislio sam da sam se spasio. Tad su me počeli gađati kamenjem, vikali da će ubiti četnika, tad sam bacio sve sa sebe, skinuo sam se, nisam znao što da radim. Nakon par minuta kaosa, huligani su se razbježali", izjavio je Kralj.

"Najviše me zaboljelo što ljudi koji su se okupili nastavili vikati ubij četnika. Govorio sam da sam sportaš, vaterpolist... Došla je policija i tek tad sam bio spašen", rekao je i zahvalio splitskoj policiji na pomoći.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara