Legenda Uniteda prošla pakao poput Klasnića: "Nećak mi je spasio život"

Legenda Uniteda prošla pakao poput Klasnića: "Nećak mi je spasio život"

Foto: Getty Images / Guliver Image

SJEĆATE se Andyja Colea, legendarnog napadača Manchester Uniteda koji je u tandemu s Dwightom Yorkeom činio čuda u Premier ligi, a 1999. osvojio povijesnu trostruku krunu s Crvenim đavolima?

Treći najbolji strijelac Premier lige nakon Waynea Rooneya i rekordera Alana Shearera je nakon završetka karijere 2008. godine imao velikih zdravstvenih problema, a 2014. su mu otkazali bubrezi jer se zarazio fokalnom segmentnom glomerulosklerozom (tekućina se zadržava u tijelu).

Čuveni napadač dugo vremena nije želio čuti za transplataciju, ali ga je na koncu nagovorio nećak Alexander Palmer, koji mu je i donirao bubreg u travnju prošle godine. 

"Dugo sam odbijao tu mogućnost i nisam to mogao prihvatiti. No, jednom mi je nećak rekao da me više ne može gledati takvog i da ne može dopustiti da tako živim. Ubrzo sam obavio pretrage i pokazalo se da mi njegov bubreg odgovara. Međutim, čini mi se da on nije bio svjestan kroz koju će bol proći i puno mu dugujem, to oboje znamo. I prije smo bili bliski, ali smo se pogotovo zbližili nakon svega jer je napravio veliku stvar za mene i spasio mi život", otkrio je Cole za britansku televiziju ITV.
S druge strane, nećak Alexander opisao je kako je Cole izgledao prije transplantacije...
 
"Morao sam nešto učiniti. Gledao sam ga u teretani gdje nije imao želju ništa učiniti i nakon toga sam preuzeo stvari u svoje ruke", rekao je hrabri Palmer. 
 

 
Cole se na kraju izvukao, a iste, čak i veće probleme imao je Ivan Klasnić. Hrvatskom napadaču su tri puta otkazivali bubrezi, ali je sve uspio prebroditi i postati prvi nogometaš koji je igrao nakon toga na velikom natjecanju - Europskom prvenstvu 2008. godine.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara