Legendarni Grk: Duško Ivanović je najgori trener, a Jasikevičius je najviše pio

Legendarni Grk: Duško Ivanović je najgori trener, a Jasikevičius je najviše pio
Foto: Epa

KAD je veliki Dimitris Diamantidis prije četiri godine otišao u mirovinu, Panathinaikos mu je umirovio dres s brojem 13.

Kad takvu počast nekom igraču priredi jedan od najvećih klubova svih vremena, tim koji je obilježio kraljicu sportova u posljednja dva desetljeća te momčad koja je svojim značajem, trofejima i utjecajem na košarkašku igru nastavila tamo gdje je stala i službeno najbolja europska košarkaška družina ikad – splitska Jugoplastika – onda je jasno da je taj u karijeri napravio nešto zaista veliko.

A Dimitris je bio jedan od najvećih. Diamantidis je u Panathinaikos stigao 2004. godine iz Iraklisa i tada je krenula nestvarna serija uspjeha, klupskih trofeja i individualnih nagrada. U zelenom dresu je osvojio tri Eurolige, devet titula prvaka Grčke i deset naslova u grčkom Kupu.

Legendarni grčki košarkaš je prije nekoliko dana za portal Beatrades pričao o svojoj karijeri, a između ostalog dotaknuo se i legendarnog kapetana splitske Jugoplastike Duška Ivanovića.

Crnogorac je u sezoni 2014./2015. vodio PAO, a Diamantidis kaže da je on najgori trener koji je vodio slavni grčki klub od odlaska trofejnog Željka Obradovića.

Diamantidis je otkrio i nekoliko zanimljivih stvari o Vassilisu Spanoulisu i Šarunasu Jasikevičiusu.

''Spanoulis je bio nevjerojatno praznovjeran. Imao je neke svoje papuče bez kojih se nije odvajao. Što se tiče Jasikevičiusa, on je najviše pio.''

Slavni Grk je otkrio i od koje je ekipe najviše mrzio gubiti.

''Baskonia. Bili su jedina momčad koju nikako nismo mogli pobijediti. Najteže mi je bilo igrati protiv Arvidasa Macijauskasa, nismo ga mogli čuvati. Nismo željeli gubiti od njega, ali smo gubili. Nismo mogli pronaći način kako ga čuvati.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara