koronavirus i sport

Legendarni Nijemac: Pitate me što će biti s Eurom? Mislim da je jasno što moramo napraviti

Legendarni Nijemac: Pitate me što će biti s Eurom? Mislim da je jasno što moramo napraviti
Foto: Guliver Image/Getty Images

SVE je izglednije da ovo ljeto neće biti Eura. Nogomet je zbog pandemije smrtonosnog koronavirusa pao u drugi plan. Domaća prvenstva su prekinuta, kontinentalna natjecanja odgođena, a pod velikim znakom pitanja su EP u nogometu i Olimpijske igre u Tokiju.

Prije tri dana L'Equipe je pisao da će se Euro prebaciti u ljeto 2021., The Athletic je jučer otkrio da je UEFA obustavila sve aktivnosti oko priprema za turnir, a krovna kuća europskog nogometa donijet će konačnu odluku u utorak, 17. ožujka.

Počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeneß smatra da u ovom trenutku nitko ne smije razmišljati o nogometu, već isključivo o sigurnosti i zdravlju ljudi.

''Jedino normalno je da je sad sve prekinuto. Sada je najvažnije da svi budu u svom okruženju i pomognu da bude što manje slučajeva zaraze. Kao društvo moramo biti maksimalno osjetljivi na ono što se događa širom svijeta. Problem je kada liječnik u Italiji mora birati između kojeg da od dva bolesna pacijenta stavi na respirator, jer ih nema za sve. To je problem, a ne kada će se nastaviti igrati nogomet“'', rekao je Hoeneß pa dodao:

''Nogomet? Koga briga za nogomet u trenucima kad liječnici u Italiji donose odluke o životu i smrti. Pitate me treba li odgoditi Euro? To je pitanje u ovom trenutku totalno besmisleno. Shvatite da imamo problem s nečim što će promijeniti svijet. Korona utječe na sve nas i promijenit će naše živote. Nema smisla igrati ovaj Euro u 12 gradova. Realno je jedino da pričekamo četiri tjedna ili koliko već bude potrebno. Možda čak i do listopada, to nitko ne može znati u ovom trenutku. Znamo što nam je činiti. Smatram da moramo obustaviti sve aktivnosti u nogometu i ozbiljno razmisliti prije nego što donesemo neke odluke. Nogomet se ne smije shvaćati previše ozbiljno. Strpljenje je najvažnije u ovom času'', zaključio je slavni Nijemac u razgovoru za Kicker.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara