NBA

Legendarni srpski trener: Ne želim u NBA jer tamo vlada mafija

Legendarni srpski trener: Ne želim u NBA jer tamo vlada mafija
Foto: EPA

SRPSKI trener Željko Obradović rekao je da odlazak u NBA ligu nema u planu jer ga ona ne zanima, a dodao je da je ondje "mafija" koja ne dozvoljava europskim trenerima da rade.

Obradović je nekoliko puta tijekom svoje bogate karijere dovođen u vezu s NBA klubovima, ali je ostajao u Europi, gdje će vjerojatno završiti trenersku karijeru.

"Zadovoljan sam životom u Europi i ne mislim o NBA-u. Znam da je to najbolja liga na svijetu i da je organizacija nevjerojatna, ali Europa je proces. Bolji smo svake sljedeće godine. Nemoguće je stići ih zbog novca koji se tamo ulaže, ali je Euroliga na visokom nivou. Ova naša košarka je možda zanimljivija od NBA-a, to zaista misli dosta ljudi", rekao je najtrofejniji europski košarkaški trener za Sportando.

Zanimljivo je da nijedan trener koji ima veze s Europom nije otišao direktno sa Starog kontinenta i preuzeo klub u NBA ligi.

"Nadam se da će jednog dana jedan europski trener otići u NBA ligu i pokazati im sve naše vještine. Već sada je dosta trenera iz Europe spremno za to. Međutim, nema europskih trenera. Znate zašto? Zato što je NBA mafija", poručio je Obradović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara