Toni Kukoč

Legendarni srpski trener: Sramota je ovo što rade Kukoču, jednom od najvećih ikad

Legendarni srpski trener: Sramota je ovo što rade Kukoču, jednom od najvećih ikad
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

TONI KUKOČ ni ove godine nije izabran u košarkašku Kuću slavnih, a to je razljutilo legendarnog srpskog trenera Svetislava Pešića. 

"Uz svo poštovanje svima koji su izabrani u Kuću slavnih, teško mi je povjerovati da tamo još uvijek nema jednog od najboljih igrača u povijesti košarke Tonija Kukoča", rekao je Pešić, trener Barcelone, za Tanjug.

Ove godine uz tragično preminulog Kobea Bryanta u Kuću slavnih ušli su Tim Duncan, Kevin Garnett, Eddie Sutton, Rudy Tomjanovich, Tamika Catchings, Kim Mulkey i Barbara Stevens.

"Ne postoji ljubitelj košarke koji ne voli Tonija i to ne samo zbog onog što je dao svjetskoj košarci već i kakva je osoba. Ovo nije samo moje mišljenje već je i mišljenje svih trenera s kojima je radio, ali i onih koji ga nisu vodili. Ne znam je li smiješno ili žalosno što još nije u Kući slavnih, očito živimo u svijetu u kojem se sve treba izlobirati, a Toni nije dio tog svijeta", dodao je Pešić, koji je Kukoča vodio do kadetskog i juniorskog naslova Europe te čuvenog svjetskog juniorskog naslova u Bormiju 1987. godine.

Kukoč: Valjda će se i mene jednom sjetiti

Ranije se Kukoč, trostruki NBA prvak, oglasio i poručio kako se nada da će se jednom i njega sjetiti oni koji biraju velikane za ulazak u Kuću slavnih.

"Valjda će se jednog dana, u sljedećih 10 godina, i mene sjetiti. Eto, vidim da je zbog toga javno negodovao i Scottie Pippen koji se pitao je li to netko mene namjerno zaboravlja", rekao je Kukoč, koji je s Jugoplastikom tri puta zaredom bio prvak Europe.

Dosad su u Kuću slavnih od hrvatskih košarkaša izabrani Krešimir Ćosić (1996.), Dražen Petrović (2002.) Mirko Novosel (2002.) i Dino Rađa (2018.).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara