Legende HSV-a: U Bilićevoj nogometnoj filozofiji prevladava ponos

BERND HOFFMAAN, predsjednik HSV-a, predvodio je izaslanstvo koje se u Zagrebu sastalo s hrvatskim izbornikom. Njemački tisak je u ponedjeljak puno pažnje posvetio Slavenu Biliću, kao mogućem novom HSV-ovom treneru.

Sukus priče većinom je isti:  Nijemci su uvjereni da je suradnja - dogovorena. Veliki je transfer pitanje dana, tvrdi se u mnogim njemačkim novinama. Pronalaze se i napisi prema kojima dvije strane moraju samo razraditi detalje suradnje.

"Vrijeme radi za nas, ne želim ništa unaprijed govoriti dok ne definiramo tko će biti novi trener", kazao je direktor HSV-a, dodajući kako s Bilićem nije razgovarao i uoči subotnje utakmice HSV-a i Borussije Dortmund. Jedini susret Bilića i prvog čovjeka HSV-a dogodio se, dakle, u Zagrebu;

"Lijepo je što je izbornik Bilić bio na našem stadionu, ali s Bilićem nisam razgovarao tijekom proteklog vikenda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački list Die Welt, u međuvremenu, tvrdi kako je sportski direktor HSV-a, Dieter Beiersdorf, najveći fan Bilićevog dolaska u HSV.

Većina njemačkih medija svoje izvještaje oblikuje u optimističnom tonu; tvrde kako je Bilićev dolazak u HSV samo pitanje dana. "Međutim, malo je vjerojatno da će se to zaista dogoditi narednih dana, s obzirom da je Hoffmann s obitelji na odmoru", navode njemački kolege.

Legende njemačkog kluba, koji na ljestvici prati (još uvijek) Hitzfeldov Bayern, također su se oglasile o temi "Bilić u HSV-u." Uwe Seeker i Willi Schulz, na pitanje o dolasku Bilića bili su složni: "Taj čovjek ima filozofiju nogometa u kojoj prevladava disciplina, kondicija, ponos i jaka psihološka sprema."

F.V./D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara