"Leonardo je prvi čovjek koji se suprotstavio Berlusconiju"

"Leonardo je prvi čovjek koji se suprotstavio Berlusconiju"

Totalsport
Foto: AFP

"NITKO se iz premijerova okruženja, od njegovih ministara pa do vodećih ljudi AC Milana, nikad nije imao petlju suprotstaviti Berlusconiju. Do Leonarda".

Zaključak je to komentara objavljenog na talijanskom Sky Sportu. Svi ostali talijanski mediji također slave javni istup trenera Milanovih nogometaša Leonarda Nascimenta de Arauja, koji je stao u obranu sebe samoga i svoje momčadi nakon što je jednu od njemu svojstvenih, uobičajenih kritika igračima i stručnom vodstvu kluba uputio talijanski premijer i vlasnik AC Milana Silvio Berlusconi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznerviran domaćim porazom od Manchester Uniteda Berlusconi je optužio mladog trenera da igračima nije dao igrati. Leonardo mu je poručio da "ukoliko to predsjednik želi, on smjesta može otići iz kluba".

"Leonardo bi trebao osnovati vlastitu političku stranku pod nazivom Slobodna klupa. Svaka čast, Leonardo, tvojoj osobnosti i bravo zbog lekcije o dostojanstvu kakvu dugo nismo vidjeli", napisao je kolumnist La Republicce Massimo Mauro istaknuvši sarkastično da je simbolično što je najhrabrija reakcija na Berlusconijevu samovolju došla iz miljea od kojeg se to najmanje očekivalo: iz svlačionice njegova vlastitog kluba.

"Umjesto da kritizira svog trenera, mogao bi Berlusconi usporediti koga je proteklih godina kupovao on, a koga konkurencija u Italiji pa bi mu onda štošta bilo jasnije", navodi komentator Skya. Ostarjelu i onemoćalu momčad od koje je ruke prošlog ljeta digao Carlo Ancelotti otišavši u Chelsea neiskusni je Brazilac uzdignuo daleko iznad njezinih realnih mogućnosti, a iz "mrtvih" je uspio vratiti i nekad najboljeg nogometaša svijeta, 30-godišnjeg Brazilca Ronaldinha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara