L'Equipe i Gazzetta samo usput spomenuli Modrićevu nagradu

L'Equipe i Gazzetta samo usput spomenuli Modrićevu nagradu
Foto: EPA-EFE

LUKA MODRIĆ sinoć je u Londonu dobio FIFA-inu nagradu "The Best" za najboljeg nogometaša svijeta u razdoblju od srpnja prošle do srpnja ove godine.

Talijanske novine na naslovnici su objavile najavu večerašnje utakmice Intera i Fiorentine te priču o novom Juventusovom tandemu "Ronaldeschi", odnosno Ronaldu i Bernardeschiju. Našlo se mjesta i za odbojku te neizostavni Giro d'Italia.

Tek na 25. stranici, nakon svih mogućih nogometnih vijesti, donose mali tekst o FIFA-inoj nagradi s naslovom "Modrić je najbolji".

L'Equipe, pak, Modrića nije spomenuo ni u jednom naslovu. Na naslovnici uglednog sportskog lista je Ryder Cup, jedno od najvećih golferskih natjecanja na svijetu, odnosno dvoboj europske i američke reprezentacije.

Na 15. stranici je tekst o FIFA-inoj nagradi kojim dominira Deschampsovo proglašenje najboljim trenerom svijeta. Modrića se spominje tek u jednom podnaslovu.

Razlog tome vjerojatno leži u čitavom nizu nagrada koje se po novome dodjeljuju svake godine, čime je malo došlo do zasićenja, a Francuzi ionako glavnom nagradom smatraju Zlatnu loptu koju list France Football dodjeljuje krajem godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara