LIJEPA NAŠA ZA OLIMPIJSKOG JUNAKA Zlato i himna u čast Dina

LIJEPA NAŠA ZA OLIMPIJSKOG JUNAKA Zlato i himna u čast Dina

Screenshot: Youtube

DINO SOKOLOVIĆ doživio je počasti rezervirane samo za pobjednike: dodijeljena mu je zlatna medalja koju je osvojio, a njemu u čast svirana je himna njegove zemlje.

> HEROJ NASTAO IZ TRAGEDIJE Ostao je bez nogu, majke i dva brata, a danas olimpijsko zlato posvećuje kćerkici

Hrvatski paraolimpijac bio je glavna zvijezda tijekom dodjele medalja na Medals Plazi u Pjongčangu. Na ceremoniji je oko vrata dobio zlatnu medalju osvojenu u slalomu na Paraolimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga vidljivo dirnut odslušao je i otpjevao "Lijepu našu" odsviranu u njegovu čast, dok se na najviše mjesto na jarbolu podizala hrvatska zastava.

Sokolović je u prvoj vožnji bio treći s vremenom od  49.13 sekunde, u drugoj vožnji pokazao je superiornost i s ukupnim vremenom od 1:39.82 osvojio prvo zlato za hrvatske zimske sportove. Srebro je pripalo Amerikancu Tyleru Walkeru s 1:40.55, a brončani je Francuz Frederic Francois s 1:42.03.

"Da budem iskren, nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji nisam očekivao zlato. Druga staza je za mene bila puno teža, drugi nisu uspjeli ovog puta, a ja jesam. Nije mi se vrtio film iz Sočija kada sam ostao bez medalje, samo me je bilo malo strah da zbog grešaka ne izgubim treću poziciju. Mnogi koji su možda i bolji od mene danas nisu uspjeli. Jednostavno, ovog puta su se kockice posložile u moju korist. Konkurencija u Pjongčangu je daleko jača nego prije četiri godine u Sočiju, međutim imao sam sreće u prvoj vožnji na stazi koja je bila tako zahtjevna da su neki od mojih konkurenata lošije odvozili ili odustajali. Kada sam ušao u cilj druge vožnje, prvo mi je prošlo kroz glavu da sigurno imam medalju. U prvom laufu zaostao sam 70 stotinki za vodećim Nizozemcem Jeroenom Kampschreurom, koji se trenutno najbolje skija, no ovog puta, na moju sreću, on nije uspio završiti utrku. Ovo paraolimpijsko zlato posvećujem supruzi Barbari i kćerki Viti", zaključio je novi paraolimpijski prvak.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara