Dinamo vezao najboljeg igrača s milijun eura godišnje! "Imao sam bolje ponude, ali novac nije zamjena za sreću"

Dinamo vezao najboljeg igrača s milijun eura godišnje!  "Imao sam bolje ponude, ali novac nije zamjena za sreću"

Foto i video: Index (Luka Šangulin) 

NAJBOLJI igrač Dinama i drugi strijelac prvenstva, 29-godišnji El Arabi Hilal Soudani stisnuo je danas ruku sportskom direktoru kluba Romeu Jozaku i potpisao novi, trogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom.

Soudani se ugovorom obvezao na trogodišnju suradnju, a njegova godišnja gaža nije jeftinija od milijun eura.

Odugovlačio je s potpisom, ali odlučio je ostati kada je shvatio da Dinamo slaže jaku momčad za bolje rezultate u Ligi prvaka. Tvrdi da nije sve u novcu, zadovoljan je kvalitetom života u Zagrebu i perspektivom koju ima Dinamova momčad. 

POGLEDAJTE VIDEO.

Hilal Soudani proteklih pola godine stalno je bio na izlaznim vratima, odbio je produljiti vjernost klubu nakon što je u Salzburgu pogotkom odveo Dinamo u Ligu prvaka u play offu u kolovozu prošle godine. 

Klub je pred njega tada također bacio papir vrijedan milijun eura godišnje, ali Soudani nije prihvatio ponudu. Pričalo se da ima ponude iz Engleske, ali nešto više od godinu dana kasnije, njegova prva i jedina opcija je Dinamo. Odradi li 29-godišnji napadač ugovor do kraja, mogao bi karijeru okončati u klubu iz Maksimira.

"Ovo je jedan od najvećih trenutaka Dinama posljednjih godina, a Soudani je jedan od najboljih stranaca u povijesti ovog kluba. Generator je dobre atmosfere u klubu i zalog za bolje rezultate u Ligi prvaka. I danas za njega primamo brojne ponude, ali on je naš", kazao je Jozak.

Soudani je priznao da je dobio i izdašnu ponudu iz Kine, ali novac mu ne može zamijeniti sreću koju osjeća u Zagrebu. 


"Možda sam predugo razmišljao, ali nakon razgovora s mojom obitelji koja jako voli Zagreb, odlučio sam ostati. Imao sam bolju ponudu iz Kine, ali novac nije zamjena za sreću. Suigrači me cijene, momčad je puna potencijala i mladih igrača koji mi daju snagu i želju da radim s njima i dajem Dinamu još više. Siguran sam da ćemo slaviti titulu, neizvjesno prvenstvo samo je dodatan motiv. Odlučio sam sada riješiti pitanje ugovora kako bih potpuno koncentriran ušao u završnicu prvenstva. Obećavam da ću dati sve od sebe da budemo prvaci", sumirao je Soudani dojmove nakon potpisa.

Direktor Jozak podsjetio je na 12 profesionalnih ugovora s igračima koje je klub potpisao u posljednjih mjesec dana i najavio nova pojačanja, ne želeći otkriti imena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara