Ljubičić bolji od Južnjog, u polufinalu na Đokovića

IVAN LJUBIČIĆ je bez većih problema u četvrtfinalu Zagreb Indoorsa rezultatom 6:3, 6:2 svladao Rusa Mikhaila Južnjog u samo sat vremena i 3 minute igre.

Ivan Ljubičić        6  6
Mikhail Južnji      3  2

Ljubičić je u susret ušao dosta oprezno, no već nakon prvih nekoliko gemova pokazao je da Južnji nema nikakvu šansu igrati protiv njega. Rus je protiv Ljubičić uspio dobiti samo 5 gemova u cijelom meču.

Iako je na početku Ljubičić imao tek 33 posto prvog servisa, na kraju meča taj se postotak povećao na 55 posto.

Ljubičić je u meču imao 11 aseva i 11 winner servisa. Napravio je 2 dvostruke pogreške, 25 neprisiljenih pogrešaka i 3 prisiljene.

Ljubičić je nakon meča izjavio kako zasad sve ide kako je planirao. Smatra kako su mu svi segmenti igre na vrhuncu, te da je u svakom idućem meču sve bolji.

"Očekivao sam jači otpor od Rusa. No, on je u prošloj sezoni bio dosta ozlijeđen, a i jučer je imao težak susret, pa je to vjerojatno razlog što sam ga lako pobijedio" - kazao je Ljubičić.

"Protiv Južnija sam odigrao jedan od boljih mečeva ove godine. Očekivao sam težak dvoboj i zato sam u njega ušao potpuno koncentriran, a kada je tako, onda obično sve funkcionira savršeno". - prokomentirao je svoj nastup Ljubičić.

Dodao je kako mu je svejedno što mu je loš postotak prvog servisa, ako mu as servis radi kad je najpotrebnije.

Ljubičić će u polufinalu igrati protiv Srbina Novaka Đokovića, koji mu je inače trening-partner, te imaju zajedničkog trenera, Talijana Riccarda Piattija.

"Iako od US Opena imamo istoga trenera i on mi je trening-partner, nismo imali puno prilike za zajednički rad. Osobno se dobro znamo, ali o njegovom tenisu ne znam puno. Znam da ima dobar retern i jako udara s osnovne linije".  - kazao je o Đokoviću Ljubičić.

"Što se tiče polufinalnog meča protiv Đokovića siguran sam da će biti vrlo zanimljivo. Meč će zasigurno biti dosta težak, dečko igra odlično, mlad je, eksplozivniji od Južnjog" - zaključio je Ljubo.

Meč Ljubičića i Novaka počet će negdje oko 16.30 sati.

Tijek susreta

Prvi set

Prvi set otvorio je Ljubičić svojim servisom. Iako je Južnji osvojio dva poena, Ljubičić je sigurno priveo gem kraju. Pri 40:30 servirao je as servis.

U drugom gemu Južnji je Ljubičiću dao samo jedan poen.

Na samom početku Ljubičič ima postotak prvog servisa 33 posto.

Nakon što je Ljubo osvojio treći gem na svoj servis, u četvrtom gemu Ljubičić je prvi put imao break loptu, iskoristio ju je te poveo 3:1.

U idućem setu Ljubičić je bez problema povećao prednost na 4:1. Južnji nije osvojio niti jedan poen.

Pri rezultatu 5:2 Južnji prvi puta u meču servira as, u istom gemu Južnji radi 10 neprisiljenu pogrešku u meču. Ljubičić je došao do izjednačenja, no prvi je do prednosti došao Južnji. Dobro servira i Ljubičić loptu šalje u aut.

Ljubičić kod 5:3 servira za set. Nakon što je prvi poen osvojio Južnji, Ljubo je dvaput zaredom servirao as servis.

Bez problema za 31 minutu Ljubo je osvojio prvi set.

Drugi set

Ljubičić na samom početku drugog seta ima dvije break lopte. No Južnji dolazi do izjednačenja. Ljubičić je ipak iskoristio priliku i poveo s 1:0.

U drugom gemu Ljubo na svoj servis povećava vodstvo na 2:0.

Ljubičić igra sve bolje i ponovo ima breka loptu. Kod 30:40 Južnji griješi na prvom servisu, drugi servira malo sporije, Ljubo odlično vraća i dolazi u vodstvo s 3:0.

Kod rezultata 4:1 Ljubo je imao 40:30 na svoj servis, no Južnji mu odlično vraća servis i dolazi do izjednačenja. Ljubo ipak povećava prednost na 5:1.

Ljubičić je imao dvije meč lopte na, no Južnji dolazi do izjednačenja, a zatim i do prednosti. Južnji je uspio doći do 5:2.

Ljubičić je servirao za meč, ali Južnji je došao do 0:30. Ljubo je ipak bez većih problema došao do gema, drugog seta i meča. Posljednji poen odlučio je as servisom.

A.H.
Foto: Dragan Predojević
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara