Ljubičić: Kad sam bio 13-godišnji prognanik, naučio sam misliti pozitivno

NAJBOLJI hrvatski tenisač Ivan Ljubičić oduševio je američke novinare mirnoćom i hladnokrvnošću koji su mu pomogli u pobjedi nad slovačkim tenisačem Dominikom Hrbatyem na ATP turniru iz Masters serije u Cincinnatiju.

Nakon meča u kojem je Ljubičić morao zatražiti pomoć masera zbog boli u mišiću desne ruke, brojni novinari su ga na press konferenciji obasuli pitanjima, a najviše ih je zanimalo kako uspijeva ostati tako fokusiran i koncentriran.

"Uvijek sam bio fokusiran, ali sam u međuvremenu stekao i samopouzdanje. Fokus i samopouzdanje su strašna kombinacija. Tu je i motivacija za odlazak na Masters Cup, koja je ogromna. Znam da imam velike šanse za plasman, ali ću se boriti svim silama sve dok i matematički to ne osiguram. Mislim da s ovom pobjedom imam 415 bodova, što je više od broja bodova koje sam skupio prošle godine, tako da stvarno imam dobre izglede. S druge strane, puno drugih tenisača također silno želi otići na Masters Cup." - kazao je Ljubičić.

"Trebalo mi je vremena da nakupim toliko samopouzdanje. Počelo je s broncom u Ateni, onda je došlo osvajanje Davis Cupa, a kad ste u prvih 10 igrača svijeta, jednostavno morate imati samopouzdanje. Ono samo raste, poput snježne lavine." - slikovito je opisao naš najbolji tenisač.

Američke je novinare zanimao i kako je Ljubičiću bilo kad je kao 13-godišnjak živio u Italiji kao prognanik, dok je njegov otac bio u Banja Luci, a Ivan nije znao ništa o njemu.

"Teško je to opisati. Bili smo daleko od kuće, ali smo mislili da će sve to trajati nekoliko mjeseci i da ćemo se vratiti kući. Očito je da se nije radilo o najsretnijem periodu mog života. S druge strane, morate živjeti od dana do dana. Uvijek živite u nadi. Možda je to jedan od razloga zbog kojih uvijek razmišljam pozitivno, jer sam tada jednostavno morao tako misliti. Naime, da sam tada razmišljao negativno, da sam mislio da se nikad neću vratiti kući i vidjeti oca... to jednostavno nije ono što želite u životu. Možda zato danas toliko pozitivno orijentiran i na terenu." - zaključio je Ljubičić.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara