"Lobistima Srebriću i Fiorentiniju neće pomoći ni tona papira!"

"Lobistima Srebriću i Fiorentiniju neće pomoći ni tona papira!"

PRAVDA ili presedan, pitaju se u Podgorici, gdje se s nestrpljenjem očekuju svježe vijesti iz Nyona po pitanju "slučaja Gabrić". Iako žive u uvjerenju da će se izvući tek s novčanom kaznom, nervozni su i čelnici Hajduka, u čije ime na zasjedanju UEFA-ine Disciplinske komisije lobiraju glavni HNS-ov tajnik Zorislav Srebrić te direktor Bilih, Fredi Fiorentini. 

Otkako je ustanovljeno da je Drago Gabrić, iako neregistriran, odigrao 87. minuta tijekom prvog susreta prvog pretkola Kupa UEFA na stadionu Pod Goricom, čelnici Budućnosti uputili su UEFA-u pet pisama, dok je aktivnost iz FSCG-a bila nešto manja; s adrese saveza, naime, poslano je tek jedno pismo protesta. Iako prvotne indicije idu na ruku Hajduka,  koji su za razliku od Budućnosti ždrijebani prilikom izvlačenja parova za drugo pretkolo, Crnogorci ne kriju nadu i u svojim reagiranjima oštro ističu:

"Mogu Srebrić i Fiorentini ponijeti tonu papira, ali Uefa je jasno dala do znanja da je uočila nepravilnost. Iz HNS-a žele objasniti da su i oni pogriješili, žele samo novčanu kaznu, iako je jasno da je za sve kriva Hajdukova administracija. Međutim, ne interesira nas tko je kriv, želimo da se ispoštuje procedura i da dobijemo utakmicu službenim rezultatom. Ako hrvatski lobi u UEFA-i odigra svoju ulogu, a ne vidim drugi cilj njihove posjete Nyonu, nama ne bi pomoglo ni deset ljudi u UEFA-i. Nismo nikoga poslali jer vjerujemo u pravdu." - riječi su Žarka Vukčevića, direktora Budućnosti, koji odbija i pomisao na eventualno popuštanje UEFA-e u vidu novčane kazne...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što mi imamo od njihove novčane kazne? To nas ne interesira, jedina prihvatljiva odluka je registracija rezultata u našu korist." - dodao je Vukčević, napomenuvši da će se Budućnost žaliti ukoliko Disciplinska komisija Uefe donese odluku koja je u interesu Hajduka.

"Budućnost je propustila šansu"

Thomas Giordano, član UEFA-inog odjela za komunikacije i odnos s medijima ukazao je propust crnogorskog kluba, koji nakon prve utakmice nije odmah reagirao žalbom, što je činjenica koju će Disciplinska komisija uzeti u obzir prilikom donošenja odluke. Podsjetimo, nakon remija u Podgorici, čelnici Budućnosti dobili su krila i pozivali se na prijateljske odnose te sportski duh, vjerujući da na Poljudu ipak mogu izvojevati prolaz u daljnji tijek natjecanja....

Smatram da Budućnost neće ići u drugo pretkolo. Razgovarao sam s pojedinim članovima Komisije o "slučaju Gabrić" i mislim da je tu sve jasno. Budućnost se nije žalila u predviđenom roku i tu glavni dio priče završava - kazao Giordano za podgoričku Arenu.

"Dopis iz UEFA-e je stigao i u Podgoricu, stoga ne razumijem zbog čega ga nitko u klubu nije provjerio. To rade svi klubovi iz Lige prvaka, pa ne znam zašto nije i Budućnost. To je bila njihova šansa, a sada je gotovo nemoguće bilo što promijeniti - tvrdi Giordano.

Konačna odluka Disciplinske komisije ne očekuje se prije 17 sati.

D.R.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara