Loew: S Bilićem je Hrvatska na pravom putu

ZBOG odstupanja od rasporeda i nešto dužeg izlaganja izbornika Slavena Bilića, Joachim Loew, prvi strateg njemačke reprezentacije na press konferenciji se pojavio sam, bez svog kapetana Michaela Ballacka.

"Ispričavam se, ali igrači se već moraju pripremati za trening", pojasnio je Loew.

Travnjak Klagenfurta Nijemci su već ispipali i to prlično uspješno. Sutra će dati sve od sebe da nastave pozitivan niz na Worthersseu. Kalkulacija neće biti, jer jasno je da i Nijemci žele ranije osigurati plasman u četvrtfinale. Njihovi planovi sežu puno dalje i stoga Loewu itekako treba pozitivno ozračje uoči posljednje utakmice u skupini. S nekoliko rečenica njemački se izbornik osvrnuo na Bilićevu ekipu koja je ključna prepreka za miran plov ozbiljnijim vodama.

"Hrvatska reprezentacija uglavnom rano postiže pogotke i u tim situacijama znaju sačuvati rezultat. To dovoljno govori o tome koliko su organizirano postavljeni na terenu. Znaju držati konce igre u svojim nogama. Hrvatski su nogometaši profinjeni, a njihova je momčad izuzetno snažna u zadnjoj liniji. U ofenzivi također imaju mnogo opasnih igrača koji sami mogu odlučiti utakmicu. Prije svega, tu mislim na Modrića, Petrića i Olića.", analizira Loew.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi trener kojeg je Juergen Klinsmann samo jednom rečenicom etiketirao kao svog nasljednika, jer je "za njega uvijek bio puno više od pomoćnog trenera", djeluje prilično mirno uoči susreta s Hrvatskom. I tvrdi da još uvijek ne razmišlja o drugom mjestu u skupini.

"Za nas je u ovom trenutku najvažnije da se plasiramo u četvrtfinale, a na tom putu stoji nam Hrvatska. Pobjedom u drugom kolu vjerojatno bismo osigurali plasman i stoga nam je jako važno da pobijedimo Hrvatsku. Gradimo samopouzdanje mjesecima unatrag.  Bilo nam je strašno važno da pobijedimo u prvoj utakmici,  i sada smo puno opušteniji.  Ipak, daleko smo od konačnog cillja. Hrvatska ima jaku momčad.", ističe Loew.

Kako bi pokazao da prati trendove, njemački izbornik nahvalio je lik i djelo Slavena Bilića. To je "must have" ovog nogometnog ljeta.

"Od svojih kolega mogu puno naučiti, pa i od Slavena Bilića. Kad god s njima pričam, trudim se izvući nešto novo. Bilić je pokazao da zna raditi ovaj posao. Hrvatska je suvereno prolazila kroz kvalifikacije i sa Slavenom Bilićem je na pravom putu.", poručio je Loew.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara