Lovren: Političari, nek' vam ovo zajedništvo bude poruka, morate nešto naučiti

Lovren: Političari, nek' vam ovo zajedništvo bude poruka, morate nešto naučiti
Foto: Kristina Štedul-Fabac/Pixsell

DEJAN LOVREN stigao je na veliki doček u Karlovac.

Hrvatskog stopera Karlovčani su dočekali u Glazbenom paviljonu na Šetalištu dr. Franje Tuđmana. Program je počeo oko 17 sati, a Lovren je došao nešto iza 18 sati. Svirat će tamburaški sastav Boemi, a najavljeno je i besplatno jelo i piće.

Lovren se jedva probijao kroz stotine navijača koji su ga pozdravljali i pružali mu ruke.

"Volio bih dati autogram i slikati se sa svima, ali ne mogu. Meni je ovo veliki gušt. Nikad neću zaboraviti Karlovac. To je bio prvi grad koji me prihvatio nakon izbjeglištva i Njemačke i ovom gradu sam ostao dužan. Volim biti među svojim ljudima i pokazati da sam normalan čovjek kao svatko od njih", rekao je Lovren za RTL.

 

"Kad smo vidjeli po medijima da se stvara to zajedništvo u Hrvatskoj, shvatili smo da zemlja gori. Ovo ne smijemo zaboraviti i moramo nešto iz toga naučiti kao društvo. Da se može kroz rad i poštenje doći do velikih stvari. Ovo naše političko društvo treba shvatiti poruku iz ovoga. Ako smo mi, koji nemamo neki veliki utjecaj što se samo društva tiče, dali Hrvatskoj ovakvu snagu i zajedništvo, onda to moraju i oni napraviti. Jer ovdje svaki čovjek vrijedi. I ovi ljudi koji su ovdje i oni koji su poginuli u ratu za nas", dodao je Lovren.

Ranije je položio medalju na grob prijatelja Miroslava Mišića. "Ovo je i tvoja medalja."

Hrvatski reprezentativac u Karlovcu je živio od desete godine do preseljenja u Zagreb kao perspektivan nogometaš. Njegova obitelj je tijekom rata prognana iz Kraljeve Sutjeske u BiH. Lovren je s obitelji do desete godine živio kod djeda u Njemačkoj, nakon čega se vratio u Karlovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara