DEJAN LOVREN

Lovren: S tim osjećajem ću umrijeti

Lovren: S tim osjećajem ću umrijeti
Foto: Getty Images/Guliver Image

DEJAN LOVREN se u HRT-ovu dokumentarcu Junaci našeg doba prisjetio SP-a u Rusiji 2018. godine na kojem je Hrvatska osvojila senzacionalno drugo mjesto.

Tema četvrte epizode bilo je polufinale protiv Engleske (2:1) i finale s Francuskom (2:4). Hrvatska je do finala stigla nakon produžetaka i protiv Danske, i protiv Rusije, i protiv Engleske, a Engleze je izbacila golom Marija Mandžukića u 109. minuti. 

Svijet su tada obišle slike razgaljenih hrvatskih igrača i uplakanog Lovrena koji nije mogao sakriti emocije.

"Sve mi se skupilo, teško je bilo. Da sam mogao, probio bih onu ogradu i ušao među navijače. To neću nikada zaboraviti. S tim osjećajem ću umrijeti", rekao je Lovren i otkrio kako su se on i igrači motivirali za tu utakmicu:

"Rekli smo da ćemo ih namlatiti pa izgubili - izgubili. Motiviralo nas je njihovo podcjenjivanje, priče da smo se provlačili u svim utakmicama i tomu slično."

"Pokazali smo nevjerojatnu snagu i psihičku moć. Nikad nisam vidio da netko tako gazi kad je najumorniji. Meni to nije bilo jasno. Valjda je to bila neka unutarnja snaga i želja jer, iako nismo puno pričali o tome, znali smo što se događa doma, u Hrvatskoj", rekao je Lovren.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara