Luka Modrić - dvostruko ili trostruko skuplji od momčadi Branna?

PREMA procjeni tržišnih vrijednosti popularne stranice Transfermarkt, Luka Modrić tek je nešto sitno, točnije 625 tisuća eura jeftiniji od cjelokupne momčadi Branna iz Bergena, norveškog prvaka i Dinamovog idućeg protivnika u Kupu UEFA.

Cijena koju Transfermartk stavlja "na skalp" Luke Modrića naime iznosi "samo" 10,5 milijuna eura, dok je ukupna tržišna vrijednost Brannove momčadi 11,125 milijuna eura. Najskuplji igrač Branna prema Transfermarktu, 30-godišnji veznjak Eirik Bakke, koji košta 3 milijuna, nije ni sjena Luki Modriću.

Prava razlika u cijeni još je znatno drastičnija. Opće je poznato kako Zdravko Mamić Modrića iz Dinama neće pustiti za svotu koja bi bila manja od Brannove dvostruke vrijednosti, a sasvim je sigurno da će je i dobiti, možda već ove zime.

A ako je vjerovati ciframa kojima se engleski mediji razbacuju dovodeći Modrića u vezu sa Chelseajem, dolazimo do podatka da je Dinamov genijalac gotovo četiri puta skuplji od cijele momčadi Branna! 30 milijuna funti, odnosno 42 milijuna eura je brojka koju je Roman Abramovič navodno spreman platiti za Modrića.

Iako je Lukina nogometna kvaliteta neosporna, nismo skloni povjerovati kako je čak i rastrošan klub poput Chelsea za njega spreman iskeširati navedenu cifru. 30 milijuna funti bila bi svota koja bi probila gotovo sve rekorde, uzmimo ipak u obzir da je npr. Barcelona jednog Thierryja Henryja platila 29 milijuna eura. No, 30 milijuna eura već zvuči razumnije tako da Modrić u najgorem slučaju vrijedi dvostruko više od momčadi Branna, a u najboljem - trostruko!

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara