Majstorica Slavena i Rijeke za izlazak na euro-scenu

POSLJEDNJE 33. kolo HNL-a odgovorit će na pitanje koja će od triju momčadi koje se bore za ulazak u Kup Uefu, svoj cilj i ostvariti.

Hajduk je preko Hrvatskog kupa već osigurao igru u Europi, dok će Rijeka svoj cilj pokušati ostvariti pobjedom u Maksimiru na Dinamovoj proslavi prvenstva.
 
"Nama je sve jasno, mi znamo da moramo tražiti pobjedu ako hoćemo ostvariti svoj cilj, a to je plasman u Kupu Uefa", rekao je Zlatko Dalić, trener Rijeke, na intervjuu za Index.

Slaven Belupo koji ima jednak broj bodova kao i Rijeka (53), tražit će pobjedu na Šubićevcu protiv vrlo dobre momčadi iz Šibenika. U slučaju pobjede u Šibeniku momčad Krunoslava Jurčića osigurala bi si nastup u Kupu Uefa, ali samo ako Rijeka ne pobjedi u Maksimiru.

U slučaju istog broja bodova nakon posljednjeg kola, putnik u Europu odlučivat će se, prema pravilima HNS-a, "majstoricom", odnosno jednom utakmicom na neutralnom terenu.

Na pitanje o mogućoj pobjedi Slaven Belupa u Šibeniku, Dalić nam odgovara:

"Sve sam vam rekao, mi idemo na pobjedu u Maksimiru i ne želim komentirati utakmicu Slavena u Šibeniku."

U slučaju da Rijeka i Slaven Belupo izgube i ostanu na 53 boda, sjajnu priliku imao bi Osijek koji gostuje u Zaprešiću kod vrlo nemotiviranog Intera. Osvajanjem tri boda protiv Intera, u slučaju da Slaven i Rijeka izgube, Osijek bi sa 54 boda preskočio obje momčadi i sljedeće sezone zaigrao u Europi.

R.J.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara