Mamić na Kantridi dizao atmosferu i smješkao se Malešu

Mamić na Kantridi dizao atmosferu i smješkao se Malešu

Foto: Drago Sopta / Cropix

SLAVENA BILIĆA i njegove igrača iz kvalifikacija je na Kantridu došla isprati mnogobrojna delegacija HNS-ovog izvršnog odbora. Gotovo u slavljeničkom raspoloženju u VIP ložu poredali su se: Zdravko i Zoki Mamić, Ante Vučemilović, Neven Šprajcer, Željko Širić, naoružani kockastim šalovima i ostalim rekvizitima. Bilića su na djelu stigli vidjeti i Kruno Jurčić, budući presidente Davor Šuker, a u osobnom aranžmanu stigao je i Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš, koji je sjeo odmah ispod braće Mamić.

Reprezentacija je Kantridi dočekana vrlo srdačno, za razliku od HNS-a, koji je porciju navijačkih uvreda dobio već u prvoj minuti utakmice. Ogromna podrška Bilićevim igračima otišla je u novi level kada je Gruzija povela protiv Grčke, no nakon 0:0 na poluvremenu, igrači su s terena ispraćeni zvižducima.

Mamić je preko novinara pokušao sugerirati službenom spikeru da objavi rezultat iz Tbilisija. Želja mu nije uslišena, ali ne sumnjamo da je rezultat došao do naše klupe.

U drugom poluvremenu, konačno se otvorilo, zabili su Eduardo i Mandžukić, a Kantrida je eksplodirala. Zapaljeno je nekoliko baklji, nijedna ipak nije uletjela u teren.

"Markoviću, plati ovo! Bando jedna", čuli su se izolirani povici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uefin inspektor, međutim, vjerojatno je zabilježio ustaška klicanja "Za dom spremni" i "Igrajte ustaše".

Za petak je HNS najavio sjednicu IO-a, u ime kojeg se već izjasnio Mamić, garantirajući izborničko mjesto Slavenu Biliću ako nas odvede na EP. Izjave koje su mu pobjegle u Ateni pripisao je nabujalim emocijama...

No, dok se Mamić kune u Bilića, aktualni izbornik ipak ima tihu opoziciju u Izvršnom odboru.

"Mamić je samo jedan od članova. O sudbini Bilića odlučit ćemo u petak na sjednici", rekao nam je Vučemilović koji je utakmicu pratio praktički sjedeći Mamiću u krilu.

Nada u izravan plasman trajala je do 79. minute kada je Grčka izjednačila u Tbilisiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara