Mamić: Barišić ostaje predsjednik Dinama, a klub mogu kupiti Todorić ili T-Com

IAKO je Zdravko Mamić dao ostavku na funkciju izvršnog dopredsjednika Dinama, postoje tri milijuna razloga zbog kojih je njegovo mišljenje o klupskim poslovima bitno. Naime, toliko je vlastitih eura Mamić navodno uložio u "Modre", te mu ne pada napamet ostaviti toliki novac na raspolaganje bilo kome.

Mamić je u opsežnom razgovoru za Sportske novosti kazao kako nije napustio klub, nego samo funkciju izvršnog dopredsjednika, te dodao kako je otišao isključivo zbog medijskog pritiska.

"Bez lažne skromnosti, jako sam potreban Dinamu, teško je naći zamjenu za mene, ali moj povratak na bilo koju istaknutu funkciju samo bi štetio klubu." – kazao je Mamić, pa dodao: "Niti jedna osoba u Hrvatskoj nije tražila moj odlazak osim medija. Ako se ne nađe ozbiljan investitor, prava mega-kompanija, onda je neophodno da svi zajedno zamolimo Barišića da dalje ostane u klubu. S njim Dinamo neće propasti."

U pripremi je novi Zakon o sportu, prema kojem će biti moguća privatizacija nogometnih klubova, ali Mamić tvrdi da Dinamo ne treba privatizirati, no dodaje kako treba pričekati da novi zakon stupi na snagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam Todorić, odmah bih kupio Dinamo! To bi mu bila najisplativija invsticija. Kupio bi jedan od najvažnijih brandova u Hrvatskoj. Također, T-Com, odnosno DT, bi mogao kupiti Dinamo za smiješan novac. Onaj tko osigura 6 milijuna eura godišnje, može kupiti klub." – dodao je Mamić.

Iako je na sjednici Izvršnog odbora 22. ožujka, kad je Mamić podnio neopozivu ostavku, rečeno da će na sjednici Skupštine kluba 29. svibnja biti izabrano potpuno novo čelništvo, pa i predsjednik kluba, Mamić je opovrgnuo tu informaciju.

"Predmet Skupštine uopće neće biti izbor predsjednika kluba, jer mi predsjednika imamo, to je Mirko Barišić! Tek smo mu prošle godine produžili mandat. Njegova funkcija neće se dovoditi u pitanje. To neće tražiti nijedan član Skupštine, u to sam gotovo siguran." – kazao je Mamić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara