Mamić čestitao Kranjčarima, Štimcu poručio da ga je "pamet prebacila"

NAKON velikog uspjeha hrvatskih reprezentativaca u Sofiji, akteri naše nogometne scene na tren su zaboravili na sve uvrede, sukobe i podvale kojima su se dosad redovito častili, te bar privremeno odlučili zakopati ratne sjekire u čast reprezentacije i nogometa kao sporta.

Poneki od njih, poput Zdravka Mamića, Rene Sinovčića i Igora Štimca, možda su nakratko i zaboravili kako bi nogomet još uvijek trebao spadati u kategoriju sporta, no zato nacionalna selekcija sigurno drži stvar pod kontrolom.

Junak utakmice Niko Kranjčar izjavio je nedavno kako bi rado primio Mamićevu čestitku, te ju je, što je bilo za očekivati, i dobio.

"Presretan sam, od sveg srca u ime Dinama čestitam Zlatku Kranjčaru, njegovom sinu Niki i svim ostalim hrvatskim reprezentativcima na pobjedi u Sofiji. Nema Hrvatice i Hrvata koji ne uživaju u ovim trijumfalnim trenucima naše nacionalne vrste." - kazao je Mamić.

S tom je izjavom bitno popravio narušene odnose s izbornikom i njegovim sinom, te dokazao kako svi oni ružni događaji od protekle zime polako, ali sigurno padaju u zaborav.

Ipak, Mamić iz poznatih razloga nije propustio naglasiti kako su njegove čestitke iskrene, te izrečene otvorenog srca.

Igor Štimac je, kako se čini, i dalje ostao priča za sebe. Za njegovu ponudu od 200.000 eura Mamić nije imao tako lijepe riječi: "Kaže jedna poslovica; u zlu se ne ponizi, u dobru se ne uzvisi. Kod Štimca postoji sindrom koji ću najbolje objasniti jezikom njegova trenera Miroslava Blaževića; prebacila ga pamet!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zoran Vulić je krvario godinu dana, onda ga je smijenio i u 10 dana prisvojio naslov prvaka 2004. godine. Sad je iskoristio rad Blaža Sliškovića, potjerao ga, a Hajdukov naslov opet potpisao kao svoj trijumf. Bolje bi mu bilo da nije prevario i izdao svoju braću po bijelom dresu – Bokšića, Asanovića, Bilića... Prikazao je fiktivni stečaj i na ulicu poslao 100 ljudi. To je moj odgovor na njegovu ponudu." – rekao je Mamić za Sportske Novosti.

Ovih se dana navelike raspravlja i o pojačanjima koja bi se od sljedeće sezone mogla naći u Maksimiru.

Pošto Zvjezdan Cvetković iskusno zaobilazi tu temu, Mamić je javnosti rekao: "Dinamo se pojačao! Vratili su se naši igrači s posudbe, a došao je i moj brat, Zoran Mamić. Mi ne želimo zatrpavati svlačionicu nepotrebnim viškovima".

Zoran Mamić, najmlađi iz nogometne dinastije Mamić, nakon karijere koja je započela u Bochumu 1996. godine, a nastavila se u brojnim drugoligaškim njemačkim klubovima, vraća se u plave redove, u nadi da će "svoj" klub vratiti na vrh hrvatskog nogometa.

Iako rastanak mlađeg Mamića i Dinama nije prošao prijateljski, on ističe kako su te stvari sada daleke i zaboravljene.

"Da, bilo je nesporazuma, ostali su mi dužni, nakon brata Zdravka htjeli su se rješiti i mene. No, pustimo to, bilo pa prošlo". – rekao je Zoran.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara