Mamić: Ne znam koji bi luđak uložio novac u Dinamo

ZDRAVKO MAMIĆ večeras ipak nije otišao gledati svoje konje na zagrebački hipodrom nego se udostojio spustiti do Splita gdje je iz VIP lože bodrio svoje "sinove" u derbiju protiv Hajduka.

> Hajduk i Dinamo bratski podijelili bodove

> Jarni za Cernata traži isti tretman kakav ima Modrić: I naši igrači zaslužuju da ih suci štite!

>Modrić: Mi ćemo u srijedu odigrati bolje nego danas, ali nisam siguran može li Hajduk biti bolji

Na Mamićevoj se nasmijanoj vizuri nije moglo vidjeti razočaranje igrom koju je Dinamo pokazao, ali veliki šef Maksimirske 128 posljednjih tjedana ne skriva od javnosti svoja razmišljanja o kursu kojim plovi modra lađa.

"Utakmicu koja nas čeka u Kupu odigrat ćemo puno bolje, a svoje mišljenje o igri Dinama sam već nekoliko puta izrekao", kazao je Zdravko Mamić na Poljudu nakon što su se Modri, letargičnoj igri usprkos, nekako izvukli s bodom.

"Ovo je bila najprijateljskija utakmica koju su Dinamo i Hajduk ikad odigrali. U finalu Kupa će biti puno više naboja, bit će vatre i u Splitu i u Zagrebu. Ova utakmica je za nas bila odrađivanje posla, a za Hajduk noćna mora. Prošetali smo se do boda i uvjetno rečeno mogu reći da sam zadovoljan", govorio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s Dinamovim izvršnim dopredsjednikom teško je ne dotaknuti se teme klupske blagajne. Nju je Maminjo tijekom prošle godine dobro napunio; 58 milijuna eura Dinamo je zaradio prodajom Eduarda da Silve, Vedrana Ćorluke, Gordona Schildenfelda, Nikole Pokrivača i Luke Modrića. Naravno da novinare zanima kakvi su Mamićevi planovi s tim novcima, kad će početi pristizati pojačanja i koliko će koštati, hoće li u Zagreb možda sletjeti neko prepoznatljivo nogometno ime...

No, Mamić svoje "profesionalne tajne" (a takve su sve koje podrazumijevanju prihode i rashode) skriva kao zmija noge. Ali dežurnim je dušebrižnicima jasno dao do znanja da neće oni njegove teško zarađene novce traćiti po bijelom svijetu.

"Mi ćemo čuvati svoje teško stečene novce i nećemo dozvoliti dušebrižnicima da ih okolo dijele. To je novac od kojeg mi živimo, dobro ćemo odvagati što ćemo učiniti s njim jer vrijeme je da budemo ozbiljni. Slikovito rečeno, igrači bi trebali plaćati da igraju u Dinamu. Pustit ćemo malo da se novac ohladi, a onda ćemo dobro razmisliti što i kako dalje", objasnio je Mamić.

Mamić sad ima dovoljno novca i da kupi Hajduk. Samo kad bi to želio. Ali nije Zdravko Mamić lud, jasno je njemu da bi u hrvatski nogomet novac ulagali samo - luđaci.

"Ismijavali su me kad sam prije par godina htio kupiti Hajduk, ali to je sasvim realna mogućnost. Ja sam Dinamovac dušom, tijelom i srcem, a Hajduku neka je Bog na pomoći. Odnosno, neka je na pomoći onome tko preuzme Hajduk, a bogami i onome tko jednog dana preuzme Dinamo. Već dugo govorim da hrvatski nogomet zalazi u amaterizam, svatko tko gleda što se događa na našim travnjacima vidi da je blizu izlaza. Ne znam koji bi luđak ili hrpa luđaka uložila novac u Dinamo, tko bi sve to hranio", podvukao je Dinamov izvršni dopredsjednik.

P.V./D.R./M.Pa.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara