"Mamić nije žrtva mobbinga, već se ponaša kao zlostavljač"

NA NEDAVNI javni ispad i napad na novinare te jučerašnje gostovanje Zdravka Mamića u emisiji "Otvoreno" javnim priopćenjem su reagirali Hrvatski olimpijski odbor koji je najoštrije osuđio način komunikacije kojim se koristi Mamić, te Udruga Mobbing koja demantira Mamićev navod da je on već duži niz godina žrtva novinarskog mobbinga.

Mobbing: "Nekontrolirano ponašanje Zdravka Mamića više je sličilo na istup zlostavljača"

"Potaknuti gostovanjem Zdravka Mamića u emisiji Otvoreno dana 02. listopada 2007. koja je najavljena rečenicom u kojoj se govori da je on žrtva "novinarskog mobbinga" ispred Udruge za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga želim demantirati netočan izraz." - stoji u priopćenju Udruge Mobbing koja pojašnjava sam termin mobbinga: "mobbing ima vrlo jasnu definiciju, on se događa između zaposlenika, nadređenih i podređenih, kolega i suradnika, isključivo na radnom mjestu."

U Udruzi dodaju kako pogrdni naziv za ženu novinarku, vulgarne riječi i genitalne psovke svakako nisu način ophođenja i manire uglađenog poduzetnika. "Novinari i novinarke samo su obavljali svoj posao, a na svom su radnom zadatku doživjeli verbalno i psihičko zlostavljanje Zdravka Mamića. Žrtve mobbinga s kojima mi radimo već nekoliko godina uplašene su, ponižene, ranjive, obolijevaju od psiholoških bolesti itd." - dodaju.

"Neprimjeren istup i nekontrolirano ponašanje Zdravka Mamića više su sličili na istup zlostavljača, kakav nam nerijetko prijavljuju žrtve koje dožive mobbing na svojim radnim mjestima." - zaključuje se u priopćenju.

HOO: "Ovako ponašanje osobe iz javnog života osobito je štetno za mlade generacije"

"Hrvatski olimpijski odbor najoštrije osuđuje način komunikacije u športu kojem smo ovih dana bili svjedoci. Držimo ga neprimjerenim za bilo koga tko djeluje u športu ili javnom životu uopće a posebice je nedopustiv prema ženama." - priopćio je HOO.

"Ovako ponašanje osobe iz javnog života osobito je štetno za mlade generacije koje u svojem odrastanju nužno trebaju vrsne uzore kako bi izgradili zrelu ličnost i oblikovali moralne i etičke vrijednosti. Poimanje etičnog i vrijednosnog u športu Hrvatski olimpijski odbor dokazao je odgojem niza športskih generacija u kojima su stasali mladi ljudi uravnotežena duha a čija je životna filozofija i praksa - prijateljstvo, solidarnost, fair play i miroljubivost. Sve suprotno ovakvom poimanju života i javnog rada, Hrvatskom olimpijskom odboru i hrvatskome športašu je strano i neetično." - stoji u HOO-vom priopćenju.

Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara