Mamić opet divlja u sudnici, Murićevom odvjetniku poručio: Jebeš me, jebeš me...

Mamić opet divlja u sudnici, Murićevom odvjetniku poručio: Jebeš me, jebeš me...

Foto: Hina

ZDRAVKO MAMIĆ danas je na Općinskom sudu u Zagrebu dao svoj iskaz na optužbe za prijetnje smrću u slučaju Murić. Gazda Dinama 2013. godine, prema optužnici državnog odvjetništva, prijetio je u svom uredu Branku Muriću, ocu nekadašnjeg Dinamovog igrača Roberta, Željku Pakasinu, obiteljskom prijatelju Murićevih te menadžeru Davoru Ćurkoviću. Incident se dogodio nakon Murićevog potpisa za Ajax. Pravnici su "iščupali" Murića iz Dinama, a u tom poslu Mamić je ostao bez očekivane zarade. Murićevom ocu i suradnicima prijetio je smrću i čupanjem grkljana.
 
Mamić je, kako doznajemo, neugodan bio i danas na sudu. Davoru Radiću, odvjetniku Roberta Murića, unio se u lice pred sudnicom, dok mu je tijekom svjedočenja, povišenim tonovima, poručio: Jebeš me, jebeš me. Sutkinja mu ipak nije izrekla kaznu. Zanimljivo, Mamić je izgubio živce nakon što je Radić tražio da u zapisnik uđe njegova izjava da su mu bivše državne odvjetnice Željka Pokupec i Sineva Vukušić osobno kazale kako protiv njega neće biti pokrenut kazneni postupak zbog slučaja Murić. Radić je zahtijevao da iskaz o Mamićevoj umreženosti s državnim odvjetnicama bude notiran, na što je Mamić eksplodirao. Reagirala je i njegova odvjetnica, Jadranka Sloković, zalažući se za preskakanje teme. 

Suđenje Mamiću od početka procesa prate kontroverze. U sudnici je, podsjetimo, trebao biti doveden iz Remetinca, dok je bio pritvoren zbog teških optužbi za izvlačenje novca iz Dinama. Rasprava je odgođena zbog bolesti Sloković, koja je svega dva sata kasnije pred Remetincem dočekala i izljubila Mamićevog sina Marija Mamića. 

Podsjetimo, Mamić je 9. prosinca 2013., na sastanku oko dogovora uvjeta novog ugovora s talentiranim Robertom Murićem, ljut što igračev otac Branko, njihov obiteljski prijatelj i Dinamov bivši nogometaš Željko Pakasin, te menadžer Davor Ćurković ne pristaju na njegove uvjete, zaprijetio da će ih "sve ubiti i odslužiti", a Ćurkoviću je prijetio da će mu "iščupati grkljan".

"Optužnicom se okrivljenika tereti da je oko 11 sati 9. prosinca 2013. u prostorijama jednog kluba u Zagrebu, kao izvršni predsjednik tog kluba na sastanku u vezi uvjeta sklapanja novog ugovora za, u to vrijeme, maloljetnika (1996.) koji je profesionalno igrao za klub, a na koji su došli maloljetnikov otac te još dvije osobe radi zastupanja interesa maloljetnika, u namjeri da ih zastraši, rekao im da će 'ih ubiti, pobiti i odslužiti' ako mu uzmu maloljetnika. Tereti ga se da se potom unio u lice jednom od muškaraca i rekao mu da će mu 'iščupati grkljan' te je nakon toga trojici muškaraca u nekoliko navrata ponovio da će ih 'ubiti i odslužiti'", stoji u priopćenju državnog odvjetništva.

Dodaju i da su Mamićeve prijetnje "kod trojice muškaraca izazvale osjećaj straha i nesigurnosti za njihov život".

Mamić je u javnim izjavama porekao optužbe.

"Pozvao sam Murićevog oca na razgovor. Došao mi je u društvu gospodina Pakasina i mog prijatelja Ćurkovića. Pitao sam ga za novi ugovor, a on mi je rekao da su nastali neki novi momenti i: ja bi htel da razgovarate s tom gospodom. Potjerao sam dvojac van i obavio najnormalniji razgovor s ocem. Nisam mu prijetio. On mi je obećao da će se javiti, ali nikada nije došao"

Ipak, Indexu je upit novinarke o "roditeljskom sastanku" s Murićima kazao da bismo mu srčanu brigu za Dinamovu djecu trebali honorirati. 

> Slučaj Murić i Dinamova škola straha: Zbog maloljetnika su se "čupali i grkljani"

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara