MAMIĆ SE VRATIO U SUDNICU Odmah je upozoren da se suzdrži od ispada

MAMIĆ SE VRATIO U SUDNICU Odmah je upozoren da se suzdrži od ispada

Foto: Hina

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Osijeku danas je nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću i suradnicima, po optužnici za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo te poreznu prijevaru od barem 12,2 milijuna kuna. Gazda Dinama Zdravko Mamić udaljen je sa suđenja još početkom rujna prošle godine zbog stalnih ispada i nepoštivanja suda, a danas su izneseni dokazi u postupku, predočeni u odsustvu okrivljenika.

Uz njega, optuženi su Zoran Mamić, Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar.

Na završetku ročišta održanoga 21. ožujka Sudsko vijeće odlučilo je da će Zdravka Mamića pozvati na raspravu 16. travnja, kako bi mu se predočili dokazi izvedeni tijekom njegova odsustva sa suđenja jer je 1. rujna prošle godine, tijekom svjedočenja nogometaša Dejana Lovrena, zbog remećenja reda, udaljen iz sudnice do okončanja dokaznog postupka.

Predsjednik Sudskoga vijeća Darko Krušlin upozorio je Zdravka Mamića na početku ročišta da može biti ponovno udaljen iz sudnice ako će remetiti red i ometati rad suda i pozvao nazočne da se u sudnici pristojno ponašaju.

Krušlin je nakon toga izvijestio okrivljenog Zdravka Mamića o iskazima svjedoka, koji su neposredno ispitani u njegovoj odsutnosti, te iskazima svjedoka, koji su pročitani tijekom proteklih ročišta, kao i o pregledanoj materijalnoj dokumentaciji iz optužnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na glavnoj raspravi u ponedjeljak pojavili su se svi okrivljenici, osim Zorana Mamića, a na ročištima, koja su sazvana za 17. i 18. travnja, predviđeno je iznošenje obrane okrivljenika.

Podsjetimo, Mamić je 1. rujna 2017. godine izgubio kontrolu na suđenju tijekom svjedočenja hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena te je udaljen iz sudnice. Protiv Lovrena je nakon svjedočenja pokrenuta istraga zbog sumnje u lažno svjedočenje, a zbog istog djela u okviru procesa protiv Mamića već je optužen Luka Modrić, kapetan reprezentacije Hrvatske.

U osječkoj sudnici pojačane su mjere zaštite, nakon što su nedavno u Hercegovini nepoznati počinitelji iz vatrenog oružja ranili u nogu Zdravka Mamića.

Jedan od najmoćnijih ljudi hrvaskog nogometa suočen je s još jednom optužnicom zbog izvlačenja novca iz Dinama, ali ona još nije potvrđena. U tijeku je i istraga zbog novca koji je podizao s računa Dinama u Austriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara