Hanžeković: Poštujem Hajduk, ali navijači sami ne mogu donijeti rezultat

Hanžeković: Poštujem Hajduk, ali navijači sami ne mogu donijeti rezultat

Foto: Hina

MARIJAN HANŽEKOVIĆ, najmoćniji je hrvatski odvjetnik, poznat po tome da vodi ovrhe nad građanima koji ne plaćaju HRT pristojbu i koji svojim pravničkim autoritetom daje legitimitet Skupštini Mamićevog Dinama, a nagledat će i najavljenu privatizaciju kluba.

Medijski vjetar u leđa obiteljski klub i HNS (gdje je Mamić također postavio sve ključne figure) dobivaju preko novina u Hanžekovićevom vlasništvu (Sportske novosti, Jutarnji list) pa je razumljivo zašto se za vrijeme njegovog gostovanja u talk showu Nedjeljom u 2, voditelj Aleksandar Stanković s nekoliko pitanja dotaknuo odnosa Hanžekovića i Mamića.
 
Hanžeković je rekao da je za privatizaciju Dinama, ali da o njoj treba odlučiti Skupština kluba. "Postupak se treba provesti onako kako to zakon predviđa, da svi članovi, navijači i bilo tko zainteresiran, može kupiti dionice u pet privatizacijskih krugova."
 
Na pitanje je li dobar prijatelj s Mamićem, Hanžeković je odgovorio: "S njim sam dobar poznanik. Ne idemo na rođendane, ne posjećujemo se doma, ali kada se vidimo dobri smo. Mamić je sam sebi najveći neprijatelj. Napravio je puno toga dobrog, ali onda napravi kao krava u onoj priči - svo 'mlijeko' prolije."
 
Je li savjetovao Mamića da se vodeći Dinamo pridržava zakona u sportu? 
 
"Dinamo se koliko znam pridržava Zakona o sportu. Recite mi, gdje to Dinamo ne poštuje Zakon o sportu?" 
 
Kako komentira akciju navijača Hajduka, koju su pokrenuli kako bi postali vlasnici kluba?
 
"Poštujem Hajduk i sve ono što se događa dole, želim im puno sreće. Podsjećam da se zakon o sportu mijenjao u vrijeme Sanadera (kako bi se pomoglo Hajduku, op.a.) a sada u Hajduku tribina i navijači pokušavaju poboljšati rezultate na terenu, ali ne mogu to sami."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara