Maradona u Areni na rubu suza: Castro mi je bio drugi otac

Maradona u Areni na rubu suza: Castro mi je bio drugi otac

Foto: Getty Images/Guliver Image

MALO KOJI stranac je bio tako dobar prijatelj s preminulim Fidelom Castrom kao Diego Maradona. Nakon što je s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo 1986. godine, Maradona je posjetio Kubu i Castra i bio oduševljen kubanskim diktatorom. Vraćao se još nekoliko puta i nosio mu darove, no pravo prijateljstvo među njima se rodilo nakon što je Maradona završio karijeru.

Diego je upao u probleme s drogom, svi su mu okrenuli leđa, Argentinci ga kritizirali i umalo istjerali iz zemlje. No, nisu morali. Maradona je otišao sam.


"Kad su svi bili protiv mene, kad me Argentina nije željela, Castro me dočekao raširenih ruku. Nijedna klinika kod kuće me nije htjela liječiti, a na Kubi sam je mogao birati. Strašno sam tužan, zvali su me iz Buenos Airesa da mi jave vijest. On je bio divan čovjek, a za mene drugi otac", rekao je Maradona argentinskim novinara uoči susreta parova Hrvatske i Argentine u finalu Davis Cupa.

"Čim završi ovo finale idem na Kubu oprostiti se od svojeg velikog prijatelja", dodao je Maradona.

 

"Nadam se da će svjetski lideri naučiti i prihvatiti barem pet posto onoga što je Castro govorio. Samo zahvaljujući njemu sam ja danas živ, zdrav i budim se sretan svakog jutra", zaključio je Diego.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara