Marc Gasol objasnio krah Srbije na Mundobasketu u Kini

Marc Gasol objasnio krah Srbije na Mundobasketu u Kini
Foto: Screenshot Telegraf.rs

ŠPANJOLSKI košarkaši osvojili su naslov svjetskih prvaka nakon što su u finalu u Pekingu svladali Argentinu s 95:75.

Španjolcima je to drugi naslov svjetskih prvaka, a prvi su osvojili 2006. godine, a do drugog naslova su došli sa svih osam pobjeda. U finalu su na dominantan način "razbili" Argentinu s 20 razlike, a Argentinci su u dvoboju za zlato ostali posve bez snage i odigrali najlošiju utakmicu na prvenstvu.

Uoči početka turnira Furija nije bila u krugu najvećih favorita, stručnjaci su davali najviše izgleda Srbiji i Americi, ali obje reprezentacije doživjele su krah. Srbija, koja je po imenima imala najjaču momčad u posljednjih 20 godina, na kraju je peta, a SAD je totalno podbacio s najlošijim plasmanom ikad. Amerikanci su tek sedmi.

Španjolska je pokazala da misli ozbiljno kad je pobijedila favoriziranu Srbiju, a srpske novinare je zanimalo da im španjolski daju svoje viđenje kraha Srbije, pa su nakon finala to pitali Marca Gasola.

''Samo je momčad važna. Možete imati najbolje igrače na svijetu, ali momčad je najvažnija. Mislio sam da smo imali najbolju ekipu na SP-u 2014., ali smo odigrali jednu lošu utakmicu protiv Francuza i sve je palo u vodu. Takve se stvari događaju na turnirima, ako vam se desi loš dan, ispali ste. Nije to kao u NBA-u gdje imate seriju utakmica pa možete odigrati i pokoju lošiju. Ovdje toga nema, imate samo jednu utakmicu'', rekao je Gasol.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara