HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Barcelona jedva čeka zimu da se riješi Rakitića

Marca: Barcelona jedva čeka zimu da se riješi Rakitića
Foto: Gulliver / Getty Images

"JOŠ se nisu do kraja slegli dojmovi o nedavno završenom ljetnom prijelaznom roku, a Barcelona već čeka otvaranje tržnice nogometaša u siječnju", piše Marca i ističe kako aktualni prvak Španjolske u zimskom prijelaznom roku neće nikoga kupiti, ali zato želi prodati tri igrača, od kojih je jedan donedavno bio nezamjenjiv.

"Iako je ostalo još dugo do novog prijelaznog roka, Barcelona već ima gotov plan što u njemu raditi. Jasno je da ove zime neće nikoga kupiti, posebno ne Neymara, čije je dovođenje sada potpuno nemoguće. Troškovi plaća u Barceloni probili su sve plafone i klub više jednostavno nema manevarskog prostora povećati ga za još 35 milijuna eura godišnje, koliko iznosi Neymarova gaža. Ali zato u siječnju jako želi prodati nekoliko uglednih igrača: Rakitića, Umtitija i Artura Vidala. Ove zime će učiniti sve da oni otiđu iz kluba jer ih se mora riješiti što prije, odnosno do 30. lipnja, prije kraja fiskalne godine, kako bi popravila teško financijsko stanje", ističe Marca.

Dakle, Barcelona navedene (bivše) zvijezde predvođene Rakitićem mora prodati prije spomenutog kraja obračunskog razdoblja i ne može čekati idući ljetni prijelazni rok, u kojem se u pravilu obavljaju najveći poslovi i igrači prodaju za više odštete. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara