HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Modrića su zvali patuljkom i promašajem, a postao je revolucionar

Marca: Modrića su zvali patuljkom i promašajem, a postao je revolucionar
Foto: Gulliver / Getty Images

LUKA MODRIĆ opet je u milosti najčitanijeg španjolskog dnevnog lista i "Realovog fanzina". Marca se ipak ne posipa pepelom nakon što ga je nedavno tjerala iz Reala, nego bez opravdanja nastavlja s hvalospjevima ondje gdje je stala s velikim kritikama.

Marcu su sjajne igre redizajniranog Reala s petoricom veznjaka na turniru za španjolski Superkup u Saudijskoj Arabiji nadahnule za tekst pod naslovom "Modrić, Isco, Kroos, Casemiro i Valverde: Najbolje investiranih 100 milijuna eura", jer Real je cijeli vezni red složio za ukupno samo 100 milijuna eura. Jasno, "samo" uzimajući u obzir bezumno rasipništvo kada je u pitanju trošenje na dovođenje novih igrača u modernom nogometu i najbogatijim klubovima.

"Realova petorka sa sredine terena ove sezone je senzacionalna, a koštali su: Modrić 35, Isco 30, Kroos 25, Casemiro tri i Valverde pet milijuna eura. Ukupno 100 milijuna eura, što je nevjerojatno kada usporedimo da je Barcelona ljetos skoro toliko dala samo za Frenkieja de Jonga", povlači Marca paralelu između Reala i njegovog najvećeg rivala. 

Dodaje da se Realovoj petorki veznjaka vrijednost u međuvremenu povećala na 230 milijuna eura, što je još jedan pokazatelj kako je klub sjajno uložio spomenutih 100 milijuna eura. 

Marca izdvaja Modrića: "Ogroman iskorak Realove veze počinje dolaskom Luke Modrića u ljeto 2012. Za Hrvata je plaćena odšteta od 35 milijuna eura. Mnogi su to smatrali prevelikom cijenom za igrača koji nije veličina ni fizički ni kvalitetom za Realovu sredinu terena i koji se po tome nije mogao usporediti s majstorima iz Realove bliže i dalje povijesti. Međutim, vrijeme je pokazalo gdje je mjesto tim 'ekspertima'. Hrvat je od dolaska vodio Real do četiri europska naslova, a osvojio je i Zlatnu loptu. Osim toga, na Superkupu je pokazao i da s 34 godine još nije rekao svoju zadnju riječ."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara