ivan rakitić

Marca: Rakitić, dobar posao za Barcelonu

Marca: Rakitić, dobar posao za Barcelonu
Foto: Guliver Image/Getty Images

PANDEMIJA koronavirusa stopirala je sport i nogomet na neodređeno vrijeme, a veliko je pitanje i što će biti s ljetnim prijelaznim rokom.

Marca piše kako je u Barceloni sigurna samo jedna stvar, a to je da će Ivan Rakitić biti na prodaju. Hrvatski reprezentativac je u nekoliko posljednjih prijelaznih rokova bio u izlogu, novinari su ga stalno tjerali iz Katalonije, no on se svaki put uspio izvući i odličnim igrama nametnuti treneru.

Ovaj put svi su sigurni da će biti drugačije, posebice jer Rakitiću ugovor traje do lipnja 2021., što znači da ga prvak Španjolske mora prodati u idućem prijelaznom roku ako misli na njemu nešto zaraditi.

Marca dodaje da bi Barca mogla Rakitića prodati za približno isti iznos koliko je za njega platila Sevilli u lipnju 2014. – 18 milijuna eura plus tri milijuna dodatnih bonusa.

Na Camp Nouu postoji uvjerenje da im Rakitić može donijeti oko 20 milijuna eura ili može biti dio trampe s nekim od klubova iz Španjolske, Italije ili Francuske, koji su zainteresirani za Hrvata.

Marca zaključuje da ako se takav scenarij desi, bio bi to sjajan posao za Barcu s obzirom na sve to što im je Rakitić od ljeta 2014. donio.

Rakitić je odigrao 299 utakmica za Blaugranu i osvojio je 13 titula. Jedna od njih je bila i Liga prvaka 2015. kad je u finalu zabio vodeći gol u pobjedi 3:1 protiv Juventusa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara