HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Sve je dogovoreno, Modrić potpisuje "doživotni" ugovor

Marca: Sve je dogovoreno, Modrić potpisuje "doživotni" ugovor
Foto: Gulliver / Getty Images

LUKA MODRIĆ odlučio je gdje nastavlja ili, bolje reći, završava karijeru.

Marca, najčitaniji španjolski list, koja neskriveno navija za Real i na dvoru Kraljevskog kluba ima sedam izaslanika (dopisnika), javlja da je sve dogovoreno između Modrića i Reala.

Hrvatski playmaker europskog i svjetskog prvaka će aktualni ugovor, koji završava u ljeto iduće godine, produljiti do kraja lipnja 2021.

S obzirom na to da će po isteku tog ugovora Modrić imati 36 godina, to znači da će završiti karijeru u Realu devet godina nakon što ga je u taj klub doveo Jose Mourinho.

Nakon prilagodbe u prvoj sezoni Modrić je već iduće postao Realov ključni igrač, što je očito i od ljeta na ovamo. 

Modrić je zbog igranja do kraja SP-a dobio produljeni odmor, a momčadi se još kasnije priključio jer je pokušavao ishoditi transfer u Inter. 

Zbog toga nije prošao pripreme, a psihofizički iscrpljen od uzbuđenja iz Rusije i igrama oko transfera, nije bio ni potpuno psihički unutra od početka sezone.

Real bez Ronalda i s neprepoznatljivo lošim Modrićem nije mogao bolje od najgoreg ulaska u sezonu u zadnjih par desetljeća.

Ali krajem prošle godine, u kojoj je poharao sve individualne nagrade i kao krunu osvojio Zlatnu loptu, Modrić se počeo vraćati u staru formu, što je odmah koincidiralo s Realovim velikim skokom.

Modrić je i u zadnjoj Realovoj utakmici pokazao koliko znači za momčad i kada ga u njoj nema. Bez onog koji stvara igru i daje joj ritam, Real je nestao s terena i protiv Girone koja se bori za opstanak te izgubio 1:2 na svom stadionu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara