Mario Ančić otkazao US Open

NAŠ TENISAČ Mario Ančić zaista nema sreće. Nakon polugodišnje stanke zbog borbe s mononukleozom, 23-godišnji Splićanin morao je otkazati nastup na posljednjem Grand Slamu sezone zbog upalnog procesa u desnom ramenu! 

Ančić je rame načeo još uoči njegove povratničke američke turneje, dižući utege u teretani. U takvom stanju igrao je mjesec dana, a stvari su se zakomplicirale u New Havenu, gdje odradio četiri meča, od čega tri u kvalifikacijama za glavni turnir. Tamo ga je u prvom kolu čekao Stanislas Wawrinka i tijekom tog meča Mario je počeo osjećati jaku bol, koja se nije povukla niti nakon nekoliko dana mirovanja. 

Po dolasku u New York, umjesto na nedjeljni trening, otišao je na magnetsku rezonancu koja je ukazala na odlomljenu košćicu u desnom ramenu, pogodnu za stvaranje upale. 

Težak je to udarac za našeg tenisača, kojem liječnici prognoziraju barem mjesec dana strogog mirovanja. A nimalo lako nije ni hrvatskom izborniku Goranu Prpiću, obzirom da se Ančić neće oporaviti do susreta s Velikom Britanijom koji je na rasporedu od 21. do 23. rujna. Prpić još uvijek nije dobio niti konačan odgovor Ive Karlovića..

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara