Mario Carević: Bokšić, Rapaić i Računica su nogometni bogovi

Mario Carević: Bokšić, Rapaić i Računica su nogometni bogovi
Foto: Hajduk.hr

GOST šestog Hajduk Podcasta bio je Mario Carević, nekadašnja Hajdukova desetka i pomoćni trener, a danas pomoćnik izbornika U-20 reprezentacije. Carević je govorio o svojim počecima, prisjetio se kako je kao osnovnoškolac redovno putovao na treninge iz Makarske u Split, kako je znao čak i vozilima hitne pomoći poneki put požuriti na trening...

Govorio je Carević o radu sa Zoranom Vulićem, ali i Slavenom Bilićem iz vremena dok je bio trener Hajduka. Izdvojio je i jednu Bilićevu karakteristiku koju smatra njegovim vrlo značajnim dodatnim adutom, uz trenersko znanje i sad već iskustvo koje ima. Radio je Carević i s Tomislavom Ivićem i Stankom Poklepovićem, bilo je to u Saudijskoj Arabiji kad je s Al-Ittihadom osvojio azijsku Ligu prvaka. Pričao je i o toj stepenici karijere. U Al-Ittihadu potom mu je bio trener i Luka Peruzović.

Giovanni Trapattoni ga je trenirao u Stuttgartu, osvrnuo se i na taj dio karijere, nastavio je o Izraelu, Belgiji, Sloveniji, ali i današnjoj HNL, Hajduku, pa i Ivanu Juriću, današnjem treneru Hellas Verone, od kojega, kako je rekao, može najviše naučiti. 

Pojasnio je zašto su mu Alen Bokšić, Miki Rapaić i Dean Računica "nogometni bogovi", a Aljoša Asanović i Almir Turković "nogometni genijalci", otkrio je kako se odlučio za nedavno objavljenih "najboljih 11 Hajduka koje je gledao ili s kojima je igrao", koga bi eventualno još uvrstio, a nije mogao jer je bilo samo 11 mjesta. Priča o Careviću ne ide nikako bez njegovog cimera i velikog prijatelja Darija Srne, ali i Srđana Andrića...

Otkrio je i što bi danas poručio, savjetovao sedmogodišnjem Mariju Careviću, dječaku s početka ove priče, da se može vratiti 31 godinu unatrag.

Naravno, u videu šestog Hajduk Podcasta je i još puno zanimljivosti...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara