Mario i Sanja Ančić bez stipendije HOO-a

Mario i Sanja Ančić bez stipendije HOO-a

MARIO ANČIĆ, jedan od osvajača Davis Cupa i olimpijske medalje i njegova sestra Sanja, druga juniorka svijeta nisu uvršteni u popis stipendiranih sportaša sa strane HOO-a.

Josip Čop, glavni tajnik HOO-a, ističe kako tenisači stipendije mogu dobiti samo ako ih prijavi njihov matični savez, dok Marina Mihelić tvrdi da se radi o još jednoj uroti protiv Hrvatskog teniskog saveza.

U prvu kategoriju sportaša, koji dobivaju mjesečnu stipendiju od nekoliko tisuća kuna, 1. siječnja uvršten je i Goran Ivanišević, koji će novac dobivati na račun osvajanja Davis Cupa, iako nije aktivan igrač. Na istom popisu nalazi se čak i Iva Majoli, no njena četverogodišnja stipendija, stečena na račun 27. mjesta WTA ljestvice iz 2002. godine, ističe u lipnju 2006.

Slučaj obitelji Ančić još je jedan u nizu propusta HTS-a i HOO-a, iako su oba tijela uredno pokušala oprati ruke od krivice za novu aferu hr-tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja stvarno ne razumijem što još hoćete od nas. Niti naši uspjesi nisu dovoljni, mediji stalno traže afere tamo gdje ih nema." - ljutito je reagirala Marina Mihelić na sam spomen stipendija Marija i Sanje Ančić.

"Hrvatski teniski savez poslao je  potrebne papire, kako za Marija, tako i za njegovu sestru. Nismo krivi za propuste HOO-a i ne ulazimo u njihov rad. Svoj dio posla obavili smo korektno, Mario i Sanja nalaze se u tretmanu, jednako kao i svi naši Davis Cup reprezentativci. Zaista ne razumijem dokle će nas napadati zbog tuđih propusta." - dodala je za Index glasnogovornica HTS-a.

HOO je prema riječima Marine Mihelić 2004. godine odbio stipendirati Sanju Ančić jer nije zadovoljavala kriterije.

"Ona je sada predložena prema individualnom programu, no mi ne odlučujemo hoće li stipendiju zaista i dobiti." - kazala je glasnogovornica.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara