Stanić za Index: Ova generacija Hrvatske je za velike stvari na Euru, ali oko nje nema euforije

Stanić za Index: Ova generacija Hrvatske je za velike stvari na Euru, ali oko nje nema euforije

Foto: Index
Video: Dario Dalmacija

MARIO STANIĆ, jedan od legendarnih "Vatrenih" koji su 1998. osvojili svjetsku broncu, jasno i precizno kao i uvijek, prokomentirao je situaciju oko hrvatske reprezentacije dan prije odlaska na Europsko prvenstvo u Francusku. Očekivanja su velika, igrači obećaju da će dati sve od sebe, a Stanić je otkrio jedan važan element koji nedostaje ovoj momčadi.

> Slaven Bilić stigao u Zagreb ispratiti Hrvatsku na Euro

> Luka Modrić i četvrti put osvojio nagradu za najboljeg nogometaša Hrvatske

> Pogodite tko je dobio nagradu za najboljeg suca HNL-a

Na pobjede protiv Moldavije i San Marina, u kojima se nije mogla vidjeti prava snaga Hrvatske, Stanić se nije želio vraćati: "Definitivno te dvije utakmice nisu mjerilo, ali su poslužile izborniku, stožeru i igračima da se nabildaju samopouzdanjem. To bi moglo imati dobar učinak".

Što očekivati od Hrvatske na Euru?

"Ova generacija je definitivno zbroj velikih individualaca ogromne kvalitete. Pripadamo samom vrhu. Pitanje je samo kako će to izgledati na terenu. Smatram da su sazrijeli kao generacija, da imaju iskustva, da su svjesni i da idu tamo s jasnim ciljem, čistog srca da ostvare ono što svi očekujemo. Po meni, i po kvaliteti, mislim da možemo očekivati velike stvari", kaže Stanić koji je došao pozdraviti reprezentativce na dodjeli "nogometnih oskara".

Obzirom na imena hrvatskih igrača i imena klubova za koje nastupaju, prolaz skupine je imperativ, a četvrtfinale se predstavlja kao realan domet.

"U ovakvom sustavu, gdje prolaze prve dvije i još četiri trećeplasirane ekipe, u skupini je Hrvatska uz Španjolsku prvo ime. Poslije toga puno ovisi o samopouzdanju, ravnoteži, podršci...", dodaje Stanić.

Na pitanje ima li osjećaj da euforija oko reprezentacije i Eura nije kao prije, Stanić je rekao: "Imam, i to ne treba kriti. Definitivno se ne osjeća ona euforija kao 1996. i 1998. godine kada je bio nacionalni naboj veći. Sportski naboj splašnjava već dugi niz godina. To je nešto protiv čega se treba boriti, to bi mogao biti ključ uspjeha ili neuspjeha jer smatram da mi ne bismo 1998. došli do rezultata da nije bilo onakve podrške. Navijači su dvanaesti igrač, to jest floskula, ali to tako funkcionira".

Pogledajte što je još rekao pred Indexovom kamerom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara