Marković "ima saznanja": Uefa će nas blago kazniti

PREDSJEDNIK HNS-a Vlatko Marković s glavnim je tajnikom Zorislavom Srebrićem boravio na sastanku predsjednika i tajnika svih saveza članova Uefe, gdje je dobio saznanja da će HNS zbog rasistički nastrojene manjine na tribinama, tijekom četvrtfinala između Turske i Hrvatske, biti kažnjen sa svega 20 tisuća franaka.

> Ekskluzivni materijal iz tužbe Uefi: Pogledajte fotografije

"Da, mogu vam potvrditi da smo se sastali s ljudima iz Uefe i prenijeli su nam odluku komisije da će Hrvatski nogometni savez biti kažnjen sa 20 tisuća franaka zbog ispada navijača", rekao nam je telefonski Zorislav Srebrić, koji je s predsjednikom produžio za Beč, gdje će sutra pogledati finale Europskog prvenstva.

Anti-racism organizacija prijavila je slučaj rasističkog skandiranja tijekom utakmice Turske i Hrvatske, nakon čega je Uefa inicirala istragu u nadležnosti Disciplinske komisije. Uefino službeno očitovanje još se iščekuje, a prema navodima Odjela za komunikacije, presuda će biti obznanjena tijekom narednih dana, definitivno ne prije ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, predsjednik HNS-a tvrdi da se osobno sastao s ljudima iz Displinske komisije koji su mu potvrdili da kazna neže biti veća od 20 tisuć franaka, što je otprilike oko 12 i pol tisuća eura. Zbog bakljade na utakmici s Turskom kažnjeni smo, a već je u Nyon otišla i žalba, s kaznom u iznosu od 60 tisuća eura, a za rasizam na tribinama, tvrdi Marković, sa dodatnih 12 i pol tisuća eura. Dodajmo i pet tisuća eura kazne zbog bakljade na stadionu Worthersee u Klagenfurtu, cifra je kakvu europski  savezi dugo ne pamte.

U iščekivanju smo Uefine službene objave rezultata istrage protiv navijača nepodobnih političkih skonosti, posebice zbog materijala za koji se zna da je u rukama Disciplinske komisije, a koji prikazuje hrvatske navijače "u elementu" na svim utakmicama hrvatske reprezentacije na Euru. Ne radi se samo o rasističkim uvredama na utakmici s Turskom, već o ustaškim simbolima i fašističkim pozdravima zabilježenim na tribini.

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara