Marković: Mogao sam napraviti kamp, ali nisam želio tako skupljati poene

Foto: Cropix / Krunoslav Pavlina 

U INTERVJUU za HNS-ov magazin Vlatko Marković između ostalog govorio je i o mitskom kampu hrvatske reprezentacije.

"Najmanji je problem zadužiti se i napraviti kamp. Ali, što onda? Hoćete primjere dvorana i nekih drugih stvari koje su napravljene, a danas akumuliraju velike gubitke? Postavlja se pitanje koliko košta hladni pogon. Velike i moćne europske države guše se u dugovima. Imamo primjer iz regije gdje je u jednoj zemlji kamp postao uteg Savezu. Volio bih da nekada netko napravili analizu koliko nacionalnih selekcija ima vlastiti kamp, a koliko ih koristi već postojeće klupske u matičnim državama. Naše pripreme u Čatežu kroz deset godina koštaju ravno dva apartmana u nekom novom kampu! Mi smo mala zemlja i ne možemo računati na marketinške prihode kao zemlje od 20 ili 50 milijuna ljudi. Sve plaćamo sami, bez države i poreznih obveznika. Da sam gledao samo sebe, mogao sam napraviti kamp i zlatnim slovima upisati svoje ime u nogometne knjige. Ali napraviti to ad hoc, prikupiti sebi poene i zadužiti buduću garnituru HNS-a bilo bi neodgovorno. Gospodo, kamp će se izgraditi, ali za tako nešto moraju sazrjeti svi uvjeti."

Marković zaboravlja da je kriza bila i 2010. godine u ovo vrijeme, dok je uoči izborne Skupštine skupljao poene mašući (lažnim) čekovima potencijalnih investitora.

Danas predsjednik radije razmišlja o izboru kampa za Euro.

"Reprezentaciji neće nedostajati ni ptičjeg mlijeka, a o kampu više nakon ždrijeba."

Na turniru bi Marković bio prezadovoljan da Hrvatska prođe u drugi krug.

"Bio bi to veličanstven uspjeh ove reprezentacije. Možda možemo pobijediti najbolje selekcije na Euru, ali budimo realni i recimo da je plasman na Euro fenomenalan uspjeh."

Izbornikom Slavenom Bilićem je, kada podvuče crtu, iznimno zadovoljan.

"Ma prezadovoljan! Ne treba Vlatko Marković ništa govoriti o Biliću i dečkima jer najbolje govore rezultati i igrači koji bi poginuli za izbornika. Sve smo to znali i kada smo čvrsto stali iza Bilića nakon Atene, unatoč ogromnom medijskom pritisku. A nije bilo lako, vjerujte. Sada je jasno da smo bili u pravu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara