Marković demantira da smjenjuje Bilića: Slaven je izvanredna ljudska ličnost i vrlo dobar trener

Marković demantira da smjenjuje Bilića: Slaven je izvanredna ljudska ličnost i vrlo dobar trener

Foto: Drago Sopta /Cropix

"ŠTA ste se nadovezali Bilića i za sve ga napadate? Sjajno je vodio reprezentaciju tri, četiri godine i vi novinari ste mu sve vijence oko glave stavljali." ljuti se predsjednik HNS-a na ono što smatra medijskim podmetanjima o tome da želi smijeniti izbornika nakon poraza kod Grčke, obilježenog katastrofalnim izdanjem igrača i izbornika.

"Ovako dalje više ne ide! Sva je sreća da je ovdje bio gotovo kompletan Izvršni odbor, u nedjelju ćemo održati konzultacije, a u ponedjeljak će biti sjednica na kojoj ćemo odlučiti o novim koracima uoči utakmice protiv Latvije. Povući ćemo neke važne poteze." citirale su kolege navodne riječi Vlatka Markovića na stadionu u Pireju sinoć nakon utakmice.

Dan poslije, Vlatko Marković za Index govori potpuno drugačije.

Premda smo Presidentea Vlatka nazvali da ga pitamo o Bilićevom statusu, ali i da nam, kao bivši igrač, trener i instruktor Uefe, koji je desetljećima u nogometu, da svoje stručno viđenje "onoga" protiv Grčke, Marković se fokusirao na Bilićev status, koji nam se nakon njegovih riječi, čini neznatno slabijim nego nakon Wembleya. Ali, Wembleya 2007.

"O izborniku odlučuje Izvršni odbor. Jasno, na prijedlog predsjednika, odnosno mene. Dakle, to je tijelo koje je odlučilo da Bilić bude primljen prije izvjesnog vremena i da bude razriješen danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ali, nismo baš tako naivni i da padamo na kojekakve štosove da tek tako mičemo jednoga čovjeka koji je izvanredno vodio reprezentaciju tri, četiri godine i kojem ste vi novinari sve vijence oko glave stavljali, što mi nije bilo nimalo krivo, jer to je jedna izvanredna ljudska ličnost i vrlo dobar trener.

Prema tome, status je quo. Nema nikakvih dilema da će IO imati svoju sjednicu u ponedjeljak, koju će i inače imati, bez obzira na Bilića, jer mi se sastajemo svakog ponedjeljka i tako praktički radimo."

U redu, ali što znači da ćete na sastanku ovog ponedjeljka "povući neke važne poteze"?

"Samo sam rekao ovo: Sastat ćemo se i kao i uvijek povući kvalitetne i dobre poteze i to je to."

Znači možemo kazati kako je pozicija izbornika Bilića sigurna?

"Pozicija Bilićeva je takva da ima ugovor još par mjeseci. On će svoj ugovor odraditi do kraja. Dalje će možda o njemu odlučivati netko drugi, a ne Vlatko Marković."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara