Mašić 11. u debiju Hrvatske na EP-u u obaranju ruku: Sljedeći put ćemo poginuti na borilištu

Tekst: I.G.

PRVI put je hrvatska reprezentacija nastupila na Europskom prvenstvu u obaranju ruke, na kojem je osvojila 11. mjesto u konkurenciji 22 zemlje.

Prošlog tjedna u Moskvi je završeno 20. europsko prvenstvo u obaranju ruke, a premijerni nastup upisala je hrvatska reprezentacija, koju je predstavljao Antonio Mašić. Nastupili su svi najbolji "armwrestleri" u Europi, zbog čega je ovo, u sportskom smislu, bilo jedno od najjačih natjecanja. Kao gost nastupio je i Rus Denis Cyplenkov, jedan od najjačih ljudi na svijetu s impresivnim bicepsima dimenzija 62 centimetra i rijetko viđenom veličinom šake. Cyplenkov, 25-godišnji profesionalac, bio je najveća zvijezda turnira.

Antonio Mašić izgubio je dvije borbe, protiv Rusa Gazimagomeda Gazimagomedova i Marcina Skalskog iz Poljske, te je bez pobjede zauzeo 11. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bez velikih odricanja i treninga nema uspjeha. Na jesen ćemo dovesti jednog velikog svjetskog stručnjaka u Hrvatsku kako bi radio s našim najboljim natjecateljima", kazao je Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke.

 "Prvi put je bilo važno nastupiti, a na sljedeće prvenstvo idemo poginuti na borilištu", dodaje Jakovac.

Deseterostruka svjetska i europska prvakinja Hrvatima nudi pomoć

U ženskoj konkurenciji najveća zvijezda natjecanja bila je Šveđanka Sarah Backman koja je lijevom rukom osvojila zlato, a desnom broncu. Mnogi je smatraju jednom od najljepših sportašica uopće, a izgledom dokazuje kako obaračice ne moraju nužno biti korpulentne i ogromnih ruku.

Najpoznatija žena u "armwrestleringu" je Ruskinja Vicka Gabakova, koja je Hrvatima ponudila svoje znanje i iskustvo u podučavanju mladih obarača. Vicka je, inače, deseterostruka svjetska i europska prvakinja u ovom sportu, a pokrenula je i vlastitu školu treninga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara