Mazzarri: Hajduk bi mogao igrati u Serie A

Mazzarri: Hajduk bi mogao igrati u Serie A

TRENER Sampdorije Walter Mazzari bio je dobro raspoložen na današnjoj pres konferenciji u Plavom salonu na Poljudu, no, unatoč tome bio je škrt na riječima, ne odgovarajući direktno ni na jedno pitanje.

Kao uvod u druženje sa pretežno hrvatskim novinarima napomenuo je kako je tek odnedavno trener Sampdorije, stoga očekuje da sutra, po vlastitu nahođenju selektirani igrači, pokažu pravi karakter i opravdaju dano povjerenje.

U Hrvatskoj je kaže bio mnogo puta, a Hajduk poznaje već dugo vremena.

"Da bio sam mnogo puta u Hrvatskoj, posebno Zagrebu, kao i u nekoliko gradova bivše Jugoslavije. Hajduk poznajem još iz vremena dok sam bio aktivan igrač. Vrlo samo dobro proučili predstavljenu dokumentaciju o splitskoj momčadi, kao i viđenja pojedinih suradnika. U svakom slučaju mogu primijetiti kako samo dobro upoznati sa momčadi Hajduka." - rekao je trener Sampdorije.

Mazzari nije želio podijeliti svoja razmišljanja vezana za kvalitetu pojedinih hajdukovih linija, već ističe:"Nikada momčad ne promatram pojedinačno, preko linija ili kvalitetnih pojedinaca. Uvijek pokušavam sagledati nešto širu perspektivu."

Prognozirati rezultat ne voli, već napominje kako će se sve pokazati na terenu. Iako ima još nekoliko dvojbi, posebice u napadu, Mazzari ne dvoji da će njegova momčad odigrati dobru utakmicu u prekrasnom ambijentu Poljuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nedavnom odigranim prijateljskim utakmicama nismo zabili ni gol, ali veseli to da smo igrali vrlo dobro. Drago mi je to što čujem da su ulaznice u Splitu rasprodane pa shodno očekujemo pravi spektakl, koji je mojim igračima veliki dodatni stimulans." - spremno će Mazzari.

Posljednjim pitanjem upućenim talijanskom treneru novinari su pokušali steći dojam o tome kako Hajduk kotira u umu trenera Sampdorije. Dobili su/smo više no zadovoljavajući odgovor.

"Hajduk ima vrlo dobre i kvalitetne pojedince. Mislim da bi mogao igrati u Serie A." - napomenuo je Walter Mazzari.

Valja napomenuti i to da je nešto prije 18 sati momčad Sampdorije započela trening na travnjaku Poljuda. Talijani su vrlo dobro rasploženi, posebice se to može reći za "aeroplanina" (Vincenza Montellu) i veliku nada talijanskog nogometa Salvatora Fotija, koji utakmicu protiv Hajduka sigurno vidi kao svoju veliku priliku za napredak.

V.B.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara