Eduardo da Silva se ispričao, ne dolazi na suđenje Mamiću

Eduardo da Silva se ispričao, ne dolazi na suđenje Mamiću

Foto: Hina

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Osijeku svjedočenjem Vesne Juraić, punice Luke Modrića i nekadašnje računovotkinje Dinama, nastavljeno je suđenje gazdi Dinama Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru. Sudi im se jer ih Uskok tereti da su oštetili gradski klub za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza, većinom posredstvom transfera igrača.

Zdravka Mamića i njegova brata Zorana zastupaju Ivan Stanić i Nikola Mandić, odvjetnički tim iz ureda Mate Matića. Trebao je svjedočiti i menadžer Nikky Vuksan, jedan od osumnjičenih u drugoj USKOK-ovoj istrazi zbog izvlačenja novca iz kluba putem off shore kompanija i transfera igrača. Vuksan je preuzeo vođenje Mamićeve menadžerske agencije, nakon što je zbog sukoba interesa s te pozicije morao otići gazdin sin Mario. Vuksan se nije pojavio na sudu u Osijeka pa je njegov iskaz iz istrage pročitan na raspravi. Vuksan je tada kazao kako nije dogovarao transfer Dejana Lovrena u Lyon, već je to dogovarano između klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je pokrenuta istraga, pitao sam Lovrena je li posudio novac Zoranu Mamiću, on mi je odgovorio da jest. Nisam pitao za iznos jer me nije zanimalo", rekao je Vuksan 2015. godine.

Sutra se na sudu u Osijeku trebao pojaviti Eduardo da Silva, nekadašnji Dinamov igrač i reprezentativac Hrvatske koji je sa Zdravkom Mamićem već prošao sudsku bitku i izgubio parnicu. Mamić ga je tužio kada je Eduardo prestao plaćati naknadu temeljem njihovih građanskih ugovora, a igrač je uzvratio protutužbom zbog lihvarskih ugovora. Sud je presudio u Mamićevu korist.

Kako doznajemo, Eduardo se sutra neće pojaviti u Osijeku. Sudu je poslao ispričnicu, a nakon sutrašnjeg ročišta sud će odlučiti hoće li biti potrebe za novim pozivom Eduardu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara