MI: Zlato Mirni Rajle Brođanac, Skelini tek četvrti

VESLAČICA Mirna Rajle Brođanac osvojila je zlatnu medalju u lakom samcu na Mediteranskim igrama u Almeriji, dok su srebrni olimpijci Nikša i Siniša Skelin ostali bez medalje na gotovo tragičan način Grci su im u završnici ušli u stazu i posve poremetili ritam, pa su završili kao četvrti.

Skelini su na 500 metara bili treći, a u finišu su se probili na drugo mjesto iza Talijana Agamennonia i Laria, a trećeplasirani Grci Pagounis i Christou su naletjeli na plutaču, odbili se od nje i zakačili hrvatski čamac. Splitska braća su posve izgubila ritam i u cilj su ušli tek kao četvrti, sa zaostatkom od 2,13 sekundi za pobjednicima Talijanima, Grci su uzeli srebro, a bronca je pripala Egipćanima.

Iako je vodstvo hrvatske delegacije uložilo službeni protest, ništa se nije promijenilo u poretku, pa su Skelini ostali bez medalje koja je bila možda i najsigurnija oklada od svih naših sportaša u Almeriji.

Mirna Rajle Brođanac je do zlata u samcu stigla u samoj završnici utrke, koja se na Mediteranskim igrama vesla na 1000, umjesto uobičajenih 2000 metara. Osječanka je nakon 500 metara držala treće mjesto, ali je imala dovoljno snage da u zadnjih 200-tinjak metara prestigne Grkinju i Španjolku.

"Jako teško sam se priviknula na činjenicu da je ovo upola kraća staza, moj ritam je podešen na 2000, a ne na 1000 metara. Ipak, uspjela sam u samom finišu preteći suparnice, imala sam dovoljno snage potegnuti do zlata. Žao mi je Skelina, izgubili su medalju na tragičan način", kazala je 31-godišnja Osječanka, koja se samo tjedan dana na Bledu pripremala za MI, a prije desetak dana je slavila u utrci Svjetskog kupa u Muenchenu.

Lenko Dragojević je finale u samcu okončao kao šesti sa zaostatkom od 10,32 sekundi za pobjednikom Talijanom Simoneom Ranieriem, dok je dvojac na pariće Mario Vekić - Ante Kušurin bio četvrti, samo 24 stotinki sporiji od brončanih Slovenaca.

Dragojević je previše snage za bolji plasman u finalu potrošio u repesažu, dok se od našeg neiskusnog dvojca na pariće i nije očekivala medalja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara