NBA

Michael Jordan izabrao najbolje zakucavanje u povijesti All-Star vikenda

Michael Jordan izabrao najbolje zakucavanje u povijesti All-Star vikenda
Foto: Screenshot (NBA)

SUBOTA je, što znači da je noćas najiščekivanija večer NBA All-Star vikenda. Revijalna utakmica najboljih igrača svijeta u nedjelju centralni je događaj, no svi se najviše uvijek vesele natjecanjima u tricama i zakucavanjima jer se igrači u njima trude pobijediti.

Zato je večer najavio prema mnogima najveći svih vremena, Michael Jordan. On najbolje zna kako igrač može steći ime dobrom izvedbom u natjecanju u zakucavanju. Jordan je osvojio dva dunk contesta zaredom, kada je svojim akrobacijama oduševio svijet 1987. i 1988.

Jordan je upitan koje je najbolje zakucavanje u povijesti natjecanja. Očekivalo se da će istaknuti svoje kultno zakucavanje s linije slobodnih bacanja, no Jordan se naklonio Vinceu Carteru.

"To je bilo najnevjerojatnije zakucavanje, kada je zabio lakat u obruč. To je zaista bilo nevjerojatno", rekao je Jordan u razgovoru za Star Tribune.

Jordan govori o natjecanju u 2000. godini kada je Vince Carter pomeo konkurenciju do naslova. Zanimljivo, 20 godina kasnije, Carter ima 43 godine te i dalje igra u NBA ligi (Atlanta Hawks), no ovo mu je posljednja sezona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara