LIGE PETICE

Milan i Inter: Rušimo San Siro! Gradonačelnik Milana: Stadion ostaje

Milan i Inter: Rušimo San Siro! Gradonačelnik Milana: Stadion ostaje
Foto: EPA/Getty Images

MILANOV predsjednik Paolo Scaroni i Interov izvršni predsjednik Alessandro Antonello izjavili su danas kako će gradski rivali uskoro srušiti San Siro i zajedno krenuti u gradnju novog, zajedničkog stadiona. 

"Gradimo novi stadion blizu starog. San Siro će biti srušen, a na njegovom mjestu bit će sagrađene stambene i poslovne zgrade", izjavio je Scaroni. Antonello je na pitanje je li to točno, kratko odgovorio: "Apsolutno." 

Nakon njihove izjave oglasio se i Beppe Sala, gradonačelnik Milana, koji tvrdi da stadion neće biti srušen, barem ne dok se na njemu ne održi ceremonija otvaranja zimskih Olimpijskih igara 2026. godine. 

"Grad je vlasnik San Sira. Ako Milan i Inter žele graditi novi stadion, ja mogu reći samo dvije stvari. Za to će trebati vremena, ali mi smo vlasnici San Sira i on ostaje. Kraj priče", jasan je bio Sala pa dodao: 

"Nakon 2026. možemo sjesti i razgovarati o njegovoj budućnosti, ali novi stadion ne može biti isplativ. Točnije, može, ako bude dio nekog većeg kompleksa koji bi sadržavao urede ili stambene zgrade. Saslušat ću obje strane, ali mi smo vlasnici i mi odlučujemo."

San Siro je najveći stadion u Italiji, kapaciteta 80 tisuća mjesta, nazvan Giuseppe Meazza, po legendi Intera koja je igrala i za Milan, a poznat i kao San Siro, prema milanskom kvartu u kojem se nalazi, odlazi u povijest.

Mitski stadion, jedan od najprepoznatljivijih na svijetu, poznat po 11 betonskih tornjeva i crvenom krovu, otvoren je 1926. Dijele ga oba milanska velikana i na njemu su se igrala četiri finala Kupa/Lige prvaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara