SAN SIRO

Milan i Inter žele srušiti San Siro i napraviti novi

Milan i Inter žele srušiti San Siro i napraviti novi
Foto: EPA-EFE

ČELNICI dvaju milanskih nogometnih klubova Intera i Milana sastali su se s gradskim čelnicima kako bi diskutirali o planovima rušenja kultnog San Sira, stadiona na kojem igraju oba ta kluba.

Oba kluba se slažu kako žele srušiti zajednički stadion kako bi na istom mjestu izgradili moderniji dom, od 60 tisuća mjesta. Gradonačelnik Milana Giuseppe Sala o sastanku je na Facebooku napisao sljedeće:

"Za mene je San Siro povijest nogometa, spomenik Milana i od toga moramo početi. Zahvaljujem na objašnjenju Interu i Milanu jer je sada očito da ne žele odustati od San Sira, nego žele izgraditi bolji stadion za svoje potrebe na istom mjestu", napisao je Sala.

Cijeli projekt bi koštao 1,2 milijarde eura. U srijedu će se održati još jedan sastanak na kojem će detalji projekta biti prezentirani gradskim čelnicima. San Siro je u vlasništvu grada i Sala je potvrdio kako ga se sigurno neće rušiti do 2026. Tada će Milan zajedno s Cortinom d'Ampezzo ugostiti Zimske olimpijske igre, a na San Siru će se održati ceremonija otvaranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara