Milijuni Rinata Ahmetova za spas splitske svetinje

IGOR ŠTIMAC izašao je pred novinare po prvi put otkako ne obnaša dužnost sportskog direktora Hajduka. Demantirao je vijest o svom povratku na to mjesto, ali ne i kandidaturu za poziciju prvog Hajdukovog čelnika. Uvjet je, naravno, da se izglasa Zakon o sportu, jer Štimac milijune više neće lako prepustiti slučaju.

Naročito ne kad se radi o milijunima Rinata Ahmetova, bogatog gazde ukrajinskog Šahtara, jer prema neslužbenim informacijama upravo je on prvi na listi potencijalnih Hajdukovih kupaca.

Sada je postalo jasno kako se Štimac u Ukrajinu nije uputio radi dogovora o eventualnom transferu Darija Srne, već je njegova misija imala spasilački karakter. Detalje iz Štimčeva i Ahmetova razgovora javnost još uvijek nema na raspolaganju, no prema informacijama koje je Splićanin plasirao po povratku s istoka, ostalo je upitno tek ime nogometnog magnanta koji će uložiti u Hajdukovu realnost.

"Imam ljude s golemim kapitalom za europski Hajduk, ali ne mogu ih uvlačiti u priču prije stupanja na snagu novog zakona." - Štimčeva je izjava na tragu Zdravka Mamića.

Na europski Hajduk ipak ćemo pričekati neko vrijeme, dok "europski Dinamo" kreće prema Splitu opušteniji nego ikad. Ulične priče o namještanju utakmice već su obilježile susret najžešćih prvenstvenih rivala.

Kako je javio Novi list, Hajdukovi čelnici ne vjeruju da će Dinamo na Poljudu unaprijed potpisati svoju kapitulaciju. No, tuga s juga Mamića nije ostavila ravnodušnim, stoga nas ne bi čudilo da među prvima pruži ruku spasa momčadi bez koje ni Dinamo ne bi bio ono što jest.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara