Mirko Bašić otkriva tajnu iznimne tjelesne pripremljenosti

JEDAN od trenera hrvatske rukometne reprezentacije Mirko Bašić otkrit će na Međunarodnom znanstvenostručnom skupu, koji će se pod nazivom ´Kondicijska priprema sportaša´ održati 21. i 22. veljače u Zagrebu, tajnu iznimne tjelesne pripremljenosti ´paklenih´ na svjetskom prvenstvu u Portugalu.

Glavne organizatore skupa prof. dr. Dragana Milanovića i docenta dr. Igora Jukića posebno je zaintrigirala činjenica da u stručnom stožeru ´paklenih´ nije bilo kondicijskog trenera, ali su i bez njega Lino Červar, Irfan Smailagić i Mirko Bašić odlično tjelesno pripremili naše reprezentativce.

Dakle, brojni znanstvenici i praktičari doznat će iz prve ruke kako se kovalo rukometno zlato, ali to neće biti jedino zanimljivo izlaganje skupa čiji su organizatori Kineziološki fakultet u Zagrebu, Hrvatski olimpijski odbor, Zagrebački sportski savez, Gradski ured za obrazovanje i sport i Zagrebački velesajam.

O svojim znanstvenim istraživanjima i praktičnim iskustvima govorit će čak 110 osoba iz Austrije, BiH, Bugarske, Estonije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Ukrajine i Hrvatske.

Očekuje se prijepor između znanosti i prakse na pitanju jesu li kondicijski treneri potrebni, a ako jesu kakvi, ali i približavanje stajališta, budući da teoretičari i praktičari tek zajedno mogu premostiti postojeći jaz i tako polučiti dobre učinke.

Predstavnici nedavno osvovane Udruge kondicijskih trenera Hrvatske, koji su također jedni od inicijatora skupa, zastupat će tazu da se kod kondicijske pripreme sportaša znanost i praksa ne isključuju nego dopunjuju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara